Обчислення податкового зобов’язання з роздрібного продажу пального здійснюється за визначеною формулою

Обчислення податкового зобов’язання з роздрібного продажу пального здійснюється за визначеною формулою

Нікопольська ОДПІ інформує, що з метою однакового підходу до обчислення податкового зобов’язання з роздрібного продажу пального (до запровадження нових форм звітності), розрахунок здійснюється за формулою за кожним видом товару.

Формула для обчислення податкового зобов’язання з роздрібного продажу пального:

ПЗ=Vл х (0,042є х Кє), де

ПЗ – податкове зобов’язання з роздрібного продажу пального, що підлягає сплаті до бюджету;

Vл –об’єм реалізованого (відпущеного) пального у літрах;

0,042є – ставка акцизного податку, встановлена п.215.3.10 п.2015.3 ст.2015 Податкового кодексу України;

Кє – офіційний курс гривні до іноземної валюти (євро), встановлений Національним банком України, що діє на двадцятий день місяця, що передує кварталу, в якому здійснюється реалізація товару (продукції), і залишається незмінним протягом звітного кварталу.

Відомості щодо такого розрахунку рекомендуємо відобразити у рядках додатку 9 «Зразок доповнення до Декларації відповідно до пункту 46.4 статті 46 глави 2 розділу ІІ Податкового кодексу України » до декларації акцизного податку.

Разом з цим, відомості про суми податкового зобов’язання по кожному ряду виду товару (палива) обов’язково повинні бути перенесені до відповідних рядків додатку 6 до декларації.

Звертаємо увагу, що перенесення сум податкового зобов’язання до рядків додатку 6 до декларації та до розділу Ґ декларації повинно відбуватися з відповідним округленням до гривні без копійок за загальновстановленими правилами.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

11.02.2016 09:57