У 2015 році органами прокуратури Донецької області розглянуто майже 15 тис звернень громадян

У 2015 році органами прокуратури Донецької області розглянуто майже 15 тис звернень громадян

Протягом 2015 року органами прокуратури області розглянуто майже 15 тисяч звернень громадян, з яких вирішено по суті понад 7,5 тис.

«Зокрема, майже 4,5 тис звернень надіслано за належністю до інших відомств. Значну частину цих звернень становили скарги на неправильність нарахування пенсій, страхових виплат, соціального захисту, порушення трудового законодавства, невиконання судових рішень», - такі дані навела начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Донецької області Вікторія Саричева.

Вона уточнила що, з метою забезпечення реалізації прав громадян на звернення, в органах прокуратури Донецької області організовано роботу з приймання звернень громадян шляхом використання мережі Інтернет та засобів електронного зв’язку. Крім того, в органах прокуратури Донеччини приймаються звернення за телефоном «гарячої лінії» та за допомогою інтернет–ресурсу «Skype». За минулий рік прокурорами розглянуто 74 «електронні звернення».

Вирішені органами прокуратури звернення стосувались питань нагляду за застосуванням законів, досудового розслідування у кримінальних провадженнях, законності судових рішень, представництва інтересів громадян та держави в суді, а також додержання кримінально-виконавчого законодавства.

Загалом, протягом минулого року на особистому прийомі громадян прийнято понад 3,5 тисячі осіб, з яких безпосередньо керівниками прокуратури – 400 громадян.

Прес-служба прокуратури Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

09.02.2016 11:46