Доходи, що отримані громадянами від двох та більше податкових агентів, необхідно задекларувати

Доходи, що отримані громадянами від двох та більше податкових агентів, необхідно задекларувати

ДПІ у м. Сєвєродонецьку нагадує, що з 1 січня 2016 року громадяни декларують доходи отримані у звітному році за формою декларації про майновий стан і доходи, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015р. №859.

Подати річну декларацію про майновий стан і доходи зобов’язані також громадяни, які у минулому році отримували доходи у вигляді заробітної плати та за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищила 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.

Тобто, якщо загальна сума доходів у вигляді заробітної плати та за цивільно – правовими договорами, отриманих від декількох податкових агентів у 2015 році перевищила 146160 грн., громадянин зобов’язаний подати річну податкову декларацію. Якщо такі доходи, отримані від податкових агентів у минулому році не перевищать зазначену суму, та відсутні інші підстави для надання річної податкової декларації, декларація про доходи не подається.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка Новости Луганска

05.02.2016 15:29