Місцеві громади Нікопольщини отримали майже 92 мільйона гривень земельного податку

Місцеві громади Нікопольщини отримали майже 92 мільйона гривень земельного податку

Як повідомив в.о. начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський протягом дев’яти місяців 2015 року до місцевого бюджету Нікопольщини надійшло майже 92 мільйона гривень плати за землю. Власники та орендарі земельних ділянок відрахували в бюджет на 16,4 мільйонів гривень, або 21,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема платники земельного податку та орендної плати за землю - юридичні особи спрямували до місцевих бюджетів Нікопольського регіону 86,6 млн. грн., а підприємці - фізичні особи та громадяни – 5,1 млн. грн. Зростання надходжень по кожній з цих груп платників порівняно з минулорічними показниками становить 21,4 та 27,9 відсотків відповідно.

Нагадуємо, що плата за землю плата за землю є обов’язковим платежем у складі податку на майно і включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший повинні сплачувати власники землі та землекористувачі, другу – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.

Оскільки цей податок є одним з бюджетоформуючих для місцевих громад, фахівці органів ДФС області приділяють особливу увагу тому, щоб усі власники та орендарі земельних ділянок, які використовують їх для ведення бізнесу, сплачували земельний податок вчасно та в повному обсязі.


Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

02.10.2015 16:36