У Житомирі та області СЕС продовжує фіксувати вміст сірчистого ангідриду в атмосферному повітрі

У Житомирі та області СЕС продовжує фіксувати вміст сірчистого ангідриду в атмосферному повітрі
 У Житомирській області через пожежі лісових масивів, торфовищ та сухої трав’яної рослинності фахівці Держсанепідслужби здійснюють щоденний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря населених пунктів.

 Про це йдеться у повідомленні на сайті управління Держсанепідслужби Житомирської області.

«Станом на 03.09.2015 року в м. Житомирі зареєстровано перевищення вмісту сірчистого ангідриду в атмосферному повітрі в районі вулиць Жуйка, 18, Корольова, 49, Промислова, 26, В.Бердичівська, 64. Вміст сірчистого ангідриду становив 0,55-0,7 мг/м3 при допустимому значенні 0,5 мг/м3. Крім того, на вул. В.Бердичівська, 64 виявлено перевищення і вмісту діоксиду азоту (0,22 мг/м3 при допустимому значенні 0,2 мг/м3)», – йдеться в повідомленні.

В м. Коростені перевищення гранично-допустимих концентрацій шкідливих речовин зареєстровано в районах залізничного переїзду Чолівка, АЗС «Фактор», на вул. 1 Травня та на розі вул.Грушевського й Крупської.

В м. Олевську та селах Кам’янка й Обище Олевського району вміст азоту діоксиду в досліджених пробах коливався в межах 0,21-0,28 мг/м3 при допустимому значенні 0,2 мг/м3, вміст ангідриду сірчистого визначався в межах 0,55-0,59 мг/м3 при допустимому значенні 0,5 мг/м3.

Результати лабораторних досліджень проб повітря, що здійснювалися у м.Овруч свідчать про відповідність якості атмосферного повітря гігієнічним вимогам за показниками вмісту азоту діоксиду, сірчистого ангідриду, оксиду вуглецю.

Варто зазначити, що фонові концентрації азоту діоксиду та ангідриду сірчистого в населених пунктах області протягом останніх років реєструвалися на рівні 0,048 мг/м3 та 0,35 мг/м3 відповідно.

Ситуація щодо стану забруднення атмосферного повітря перебуває на постійному контролі Держсанепідслужби, – повідомляють на сайті.

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку з виникненням на території Житомирської області пожеж фахівцями Держсанепідслужби здійснюється щоденний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря населених пунктів.

Житомир.info

 


Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира Новости Овруча Новости Коростени

04.09.2015 14:25