Стрийська "Скала" у Борисполі переграла столичний "Арсенал-Київ"

Стрийська
30 серпня стрийська «Скала» у Борисполі провела черговий матч 6-го туру проти столичного «Арсенала-Київ».

«Арсенал-Київ» (Київ) – «Скала» (Стрий) – 0:3 (0:0)

30 серпня 2015 р. 17:00, м. Бориспіль, стадіон «Колос». Арбітр матчу: Віктор Копієвський (Кіровоград). Асистенти арбітра: Олександр Беркут (Сімферополь) та Станіслав Марулін (Нова Каховка, Херсонська обл.). Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Київ). Директор матчу ФФУ: Олег Євстратов (Одеса).

«Арсенал-Київ»: 33. Дмитро Іванов, 2. Ренат Мирошников, 3. Роман Адаменко, 5. Сергій Карпенко-к. (21. Микита Нікітенко, 8), 13. Роман Журба, 14. Ігор Бровко (20. Тимофій Брижчук, 46), 16. Сергій Дорофєєв, 22. Владислав Васалатій (6. Сергій Панфілов, 70), 9. Андрій Домбровський, 15. Володимир Тименко, 25. Микола Ковталюк.

Головний тренер – Ангел Червенков.

«Скала»: 98. Денис Завгородний, 15. Петро Стасюк, 22. Юрій Антонів-к., 18. Валерій Бондаренко, 5. Тарас Максимович, 8. Владислав Клименко, 10. Віталій Рябушко, 7. Дмитро Скакун (6. Роман Ботвинник, 70), 93. Назар Кміть (49. Андрій Кохман, 46), 19. Олег Квич (23. Михайло Березовий, 81), 99. Володимир Пришнівський.

Головний тренер – Василь Малик.

Голи: Андрій Кохман (59, 63), Віталій Рябушко (90+4).

Попередження: Микола Ковталюк (2), Микита Нікітенко (23, 29), Роман Журба (90+2) – Петро Стасюк (70), Тарас Максимович (78).

У попередньому турі обидва суперники здобули перемоги: кияни в Одесі розтрощили «Реал Фарму» - 3:0, а стрияни вдома мінімально переграли «Енергію», що призвело до відставки головного тренера команди з Нової Каховки Павла Матвійченка. До речі, кияни також здобули перемогу вже з новим наставником: відомим в Україні за роботою в прем`єр-ліговому ФК «Севастополь» болгарським фахівцем Ангелом Червенковим, який нещодавно став біля керма «канонірів», суміщаючи ще з посадою головного менеджера клубу.

До очного протистояння «Арсенал-Київ» та «Скала» підійшли, розташувавшись поряд у турнірній таблиці. «Малиново-зелені», маючи 8 очок, посідали сьомий рядок у турнірній таблиці, а столичні футболісти, які, нагадаємо, цьогоріч відновили своє членство у професійному футболі нашої держави, з сімома пунктами йшли восьмими.

Звітний матч був для обох команд дебютним у їхній спільній історії в національних чемпіонатах. Проте був один кубковий поєдинок. У 2003 році, у Стрию тоді ще «Газовик-Скала» в матчі 1/16 фіналу розіграшу Кубка України приймав київський «Арсенал», який виступав в елітному ешелоні нашого футболу, і поступився – 1:4. За нашу команду тоді єдиним забитим голом відзначився Дмитро Трухін. І ось цього разу стрияни реваншувалися, перемігши «канонірів» також на виїзді з різницею у три голи. До речі, це був вже другий візит стрин до Київщини за останні два тижні: 15 серпня «малиново-зелені» у Білій Церкві впевнено розібралися й із іншим місцевим «Арсеналом-Київщина» - 2:0.

Матч у Нікополі, де проводить домашні матчі столичний «Арсенал», пройшов під диктовку стрийської команди. Я б сказав, що це той випадок, коли Василь Малик повністю переграв болгарського фахівця. Досить сказати, що господарі за весь ігровий час так і не створили по-справжньому жодного небезпечного моменту біля воріт Дениса Завгороднього, обмежуючись лише ударами здалеку і кількома подачами з кутового. Ключовий епізод відбувся вже на 8-й хвилині, коли травмувався центральний захисник і капітан «канонірів» Сергій Карпенко, якого замінив Микита Нікітенко. Так ось гравець, який вийшов на заміну, протягом двадцяти хвилин заробив дві жовті картки, друга з яких автоматично перетворилалася на червону. Микита Нікітенко двічі фолив на Віталієві Рябушку, який на швидкості тікав від свого візаві, після передач Володі Пришнівського. Залишившись у більшості, «Скала» не форсувала події, і не кинулася на штурм воріт господарів, а вичікувала свій шанс під час контрвипадів. І якщо в першій половині зустрічі кияни ще вистояли, то після перерви спрацював «джокер» «малиново-зелених» Андрій Кохман. Саме він двічі замикав подачі з правого флангу у виконанні Олега Квича, який легко тікав від лівого захисника господарів Романа Журби. Перший гол Кохман провів ногою з лінії правого кута воротарського майданчика, а під час друого взяття воріт просто розстріляв голкіпера головою метрів з десяти. Сталося це протягом якихось пяти хвилин. Після цього стало зрозумілим, що господарям уже нічого не світить, а гості продовжували грати свою гру, чергуючи контроль мяча з миттєвими розрізними передачами на фланги. І не випадково, в уже компенсований час під час однієї з таких атак Ботвинник з лівого флангу перевів смугастого на протилежний фланг на набігаючого Рябушка. Віталій майстерно перекинув круглого через воротаря і закотив мяча у порожні ворота, встановивши остаточний рахунок зустрічі.

Вітаємо нашу команду з третьою поспіль перемогою, а, головне, з доброю грою і чекаємо продовження вже у найближчому матчі національної першості, який «Скала» проведе у Стрию, 5 вересня, проти ще одного новачка другої ліги - горностаївського «Миру».

Джерело: fcskala.com

Категорії: Новини Стрия Новости Борисполя

31.08.2015 19:27