Стрийська Скала здобула перше очко у новому сезоні

Стрийська Скала здобула перше очко у новому сезоні
У перший день серпня стрийська «Скала» провела перший виїзний матч у новому футбольному сезоні 2015/2016 років у другій лізі. У Нікополі суперником «малиново-зелених» був місцевий «Нікополь-НПГУ».

«Нікополь-НПГУ» (Нікополь) – «Скала» (Стрий) – 2:2 (0:1)

1 серпня 2015 р. 18 год. м. Нікополь. Стадіон «Електрометалург». 28 градусів. 1200 глядачів. Арбітр – Олексій Деревинський (Київ). Асистенти арбітра – Віталій Кислюк (Київська обл.) та Володимир Коротін (Київ). 4-й арбітр – Павло Почепецький (Дніпропетровськ). Директор матчу ФФУ: Олександр Сидоренко (м. Шостка, Сумська обл.).

«Скала»: 98. Денис Завгородний, 22. Юрій Антонів-к., 18. Валерій Бондаренко, 3. Роман Подоляк, 6. Роман Ботвинник, 8. Владислав Клименко, 10. Віталій Рябушко, 7. Дмитро Скакун (16. Ігор Коцюмака, 70), 93. Назар Кміть (5. Тарас Максимович, 57), 99. Володимир Пришнівський, 9. Віталій Лазаренко.

Головний тренер – Василь Малик.

Голи: Сергій Шкрябець (61), Дмитро Ходарченко (79) – Віталій Рябушко (44, 49).

Попередження: Ігор Гришин (14), Сергій Шкрябець (27), Дмитро Бондар (30), Антон Піркавець (66) – Віталій Лазаренко (73), Валерій Бондаренко (81), Тарас Максимович (85).

Вилучення: Антон Піркавець (83-друге попередження).

У першому турі обидва суперники виступили невдало, зазнавши поразок. Але якщо «Скала» при непоганій грі поступилася вдома «Вересу» з мінімальним рахунком, то гості були биті у виїзному поєдинку проти «Реал Фарми» з розгромним рахунком – 0:3. Тому звітний матч очікувався з великим інтересом, адже і «Скала», і «Нікополь-НПГУ» прагнули довести випадковість осічки на старті змагань.

Сьогоднішній суперник «Скали» у літнє міжсезоння змінив назву. У попередньому сезоні команда йменувалася «НПГУ-Макіїввугілля», хоча й виступала у Нікополі. Тому зміна назви виглядає цілком логічною. Однак змінити вивіску, не означає змінити якість гри. Як торік, коли «шахтарі» з Макіївки фінішували серед аутсайдерів, так і нині, команда виступає не найкращим чином. У матчі проти «Скали» нікопольцям відверто пощастило, програючи за ходом матчу, вони у підсумку таки врятували очко. Протягом усього матчу стрияни володіли великою ігровою та територіальною перевагою і мали принаймні 7-8 чудових моментів для того, щоб засмутити ворота команди-господаря. За відсутності Василя Цюцюри, який напередодні перейшов в оренду до дніпродзержинської «Сталі», та Андрія Кохмана, котрий все ще відбував дискваліфікацію, функції голеадора взяв на себе Віталій Рябушко. Правий півзахисник «Скали», спочатку, наприкінці першого тайму, запресингував суперника у штрафному майданчику, розхитав його і ударом на виконання відкрив рахунок. Свій почин Рябушко продовжив одразу після перерви, коли стрияни здійснили швидкий перехід від оборони в атаку, і Віталій потужним ударом метрів з 16-ти увігнав круглого у «дев`ятку» воріт – 2:0. Здавалося гру зроблено, однак стрийські футболісти забули, що гра триває усі 90 хвилин. Команда зупинилася, почала грати в академічний футбол, за що була й покарана. Перший м`яч у відповідь господарі провели на 61-й хвилині, коли гравці «Скали» програли боротьбу в центрі поля і Сергій Шкрябець метрів з 22-25-ти поцілив у дальній кут. А коли залишалося грати трохи більше 10-ти хвилин, «Нікополь-НПГУ» зрівняв рахунок. Після подачі з нашого лівого флангу захисту на дальню стійку, гравцеві нікопольців вдалося нанести удар, який мав парирувати Денис Завгородний, однак по дорозі м`яч зачепив Валерія Бондаренка і зрикошетив у сітку.

Гравці «Скали» кинулися на штурм воріт господарів, до того ж «Нікополь-НПГУ», починаючи з 83-ї хвилини догравав у меншості, після вилучення Пірковця, однак поспішність у завершальній стадії, брак майстерності не дозволили команді Василя Малика здобути три очки в цьому матчі, який, безперечно, мав підстави завершитися перемогою «Скали».

Наступний поєдинок «Скала» проведе 8 серпня у Стрию проти чернівецької «Буковини».

Джерело: fcskala.com

Категорії: Новини Стрия

03.08.2015 23:34