Транспортний податок – джерело надходжень до місцевого бюджету

Транспортний податок – джерело надходжень до місцевого бюджету

Нікопольска ОДПІ нагадує платникам податку, про дію пп 267.1.1 п. 267.1 ст. 267 Податкового кодексу. Ним визначено, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які мають у власності легкові автомобілі. Під оподаткування підпадають легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 грн. за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Юридичними особами – підприємствами, установами та організація транспортний податок обчислюється та сплачується самостійно щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Фізичним особам - громадянам нарахування податку здійснюють органи фіскальної служби. За його результатами громадянам вручаються податкові повідомлення-рішення. Протягом 60 днів від дня вручення такого повідомлення необхідно сплатити податок. На сьогодні налічується по Нікопольському регіону більше 60 таких власників. До сплати підлягає майже 1,7 млн.гривень.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

24.07.2015 17:21