Вісім правопорушень «кримінального» характеру виявлено на Дніпропетровщині за результатами перевірок законності проведення тендерів

Вісім правопорушень «кримінального» характеру виявлено на Дніпропетровщині за результатами перевірок законності проведення тендерів

Вісім кримінальних правопорушень виявлено підрозділами податкової міліції Дніпропетровської області з початку 2015 року за результатами «відпрацювання» підприємств – переможців тендерних закупівель. Відкрито сім кримінальних впроваджень відносно службових осіб із державною формою власності, які за попередніми даними здійснили розкрадання коштів в особливо великих розмірах.

Ще п’ять кримінальних впроваджень відкрито за фактами незаконного одержання відшкодування податку на додану вартість на суму у 5,1 мільйони гривень і один за фактом отримання незаконного відшкодування ПДВ у сумі 2,5 мільйони гривень. За результатами «відпрацювання» ризикових підприємств зареєстровано чотирнадцять правопорушень: дев’яти суб’єктів господарювання імпортерів і п’яти – експортерів, які працювали у Дніпропетровському регіоні.

Загалом, в області підрозділами податкової міліції Дніпропетровської області на початок липня 2015 року розслідується 462 злочини у сфері економіки.

За результатами розслідування 57 кримінальних впроваджень вже направлено до суду, з них 39 – з обвинувальними актами і 18 - для ухвалення рішення про звільнення осіб від кримінальної відповідальності.

Загалом до бюджету направлено більше 35 мільйонів гривень «відшкодування» за вже доведеними фактами протизаконної діяльності у сфері економіки.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

17.07.2015 16:00