«Ми були не готові до цієї війни»

«Ми були не готові до цієї війни»
Вчора в рамках прес-конференції речника АТО в Луганській області Руслана Ткачука журналісти ознайомились з останніми подіями в зоні АТО, зустрілись з представниками Академії української преси Валерієм Івановим та Володимиром Мостовим, познайомились зі змістом буклету, розробленого в рамках проекту «Військові та місто».

За добу бойовики 13 разів обстріляли Збройних сил України

Як повідомив речник АТО в Луганській області Руслан Ткачук, за останню добу бойовики так званої «ЛНР» 13 разів обстрілювали позиції збройних сил України в районах населених пунктів Старий Айдар, Станиця Луганська, Щастя та село Троїцьке. Вчора, о 19.00, зі сторони села Раївка та зі сторони села Весела Гора (підконтрольних «ЛНР») бойовики обстрілювали місто Щастя з протитанкового ракетного комплексу та мінометів.

З напрямку села Сокольники, яке підконтрольне «ЛНР», бойовики обстрілювали з гранатометів та крупнокаліберних кулеметів селища Кряківка та Кримське.

З напрямку підконтрольного «ЛНР» села Сміле здійснено обстріл з гранатометів та стрілецької зброї села Трьохізбенка.

Чотири рази бойовики обстрілювали з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї Станицю Луганську.

Сьогодні о 5-00 ранку на Троїцькому напрямку працював ворожий снайпер.

«Ми не були готові до цієї війни»

На прес-конференції речника АТО в Луганській області виступили Валерій Іванов, президент Академії української преси та Володимир Мостовий, головний редактор газети «Дзеркало тижня». Вони проводять семінар для журналістів з висвітлення військових конфліктів.

«Ми не були готові до цієї війни, і журналісти не готові, тому дуже важливо надавати правдиву інформацію, точно та об’єктивно висвітлювати події», вважає Валерій Іванов.

Обговорили і етичний кодекс журналіста, прийнятого з’їздом журналістів. «Всі організації журналістів є підписантами цього етичного кодексу журналіста. На нещодавньому з`їзді звучали голоси, що роботу комісій потрібно змінювати, перебудовувати», - повідомив

Володимир Мостовий, - Ми, крім відслідковування етичних норм і журналістських стандартів, ми приділяємо увагу підготовці журналістів».

Медіаграмотність

Під час інформаційної війни постало питання медіа грамотності населення, і Академія української преси активно займається цим питанням. «Не можливо просто виключити в населення окремі канали. На сьогодні всі бажаючі мають супутникові тарілки, доступ до Інтернет,- поділився Володимир Мостовий, - Треба діяти цивілізовано. На сьогодні проведено експериментальні заняття з медіа грамотності в 10-х класах. головне, людина повинна критично ставитися до ЗМІ, має розпізнавати брехню». Академія української преси співпрацює з Міністерство освіти України в питанні введення курсу медіа грамотності в загальноосвітніх закладах.

Буклет для сєвєродончан та переселенців

В рамках прес-конференції Тетяна Вергун, менеджер по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ проекту «Військові та місто» представила буклет «Гарячі телефони Сєвєродонецька». Буклет складено на допомогу мешканцям міста та переселенцям. В ньому зібрані важливі для нашого часу телефони, та інформація щодо правил перетину блок-постів. Також є телефони військової комендатури Сєвєродонецька, куди люди можуть звертатися при факти перебування підозрілих осіб, про наміри проведення терористичної діяльності, про корупційні дії чиновників, правопорушення військових тощо. Буклети планується роздавати в бібліотеках міста, громадських організаціях та благодійних фондах, в тролейбусі для переселенців «Громадянський тролейбус».

Буклет видано Громадською організацією «Центр креативних технологій м. Сєвєродонецька» в рамках проекту «Військові та місто» програмної ініціативи «Громадські ініціативи нової України» Міжнародного фонду «Відродження».

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка

26.06.2015 09:40