У якому випадку платник може отримати відмову в прийомі податкової декларацій

У якому випадку платник може отримати відмову в прийомі податкової декларацій
Платник податків, можете отримати відмову в прийомі податкової декларацій, якщо заповнив декларацію з порушеннями вимог Податкового кодексу України.

Прийом податкової декларації є обов'язком контролюючого органу. При прийомі податкової декларації уповноважений посадовець контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язаний перевірити наявність і достовірність заповнення усіх обов'язкових реквізитів, передбачених пунктами 48.3 і 48.4 статей 48 Податкового кодексу України. Інші показники, вказані в податковій декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають.

За умови дотримання платником податків вимог законодавства контролюючий податковий орган, в якому перебуває на обліку платник податків, реєструє податкову декларацію платника датою її фактичного отримання.

У випадку якщо платник податків подав декларацію, яка була заповнена з порушенням вимог пунктів 48.3 і 48.4 статей 48 НКУ, контролюючий орган зобов'язаний надати такому платникові податків письмове повідомлення про відмову в прийнятті його податкової декларації з вказівкою причин відмови за умови: отримання такої податкової декларації поштою або засобами електронного зв'язку - впродовж п'яти робочих днів з дня її отримання; особисто від платника податків або його представника - впродовж трьох робочих днів з дня її отримання.

При отриманні відмови контролюючого органу в прийнятті податкової декларації платник податків має право: подати податкову декларацію і сплатити штраф у разі порушення терміну її представлення або оскаржити рішення контролюючого у порядку, передбачене ст.. 56 ПКУ.

Нагадуємо, що незалежно на наявність відмови в прийнятті податкової декларації платник податків повинен сплатити податкове зобов’язання, самостійно визначене ним в такій податковій декларації, протягом термінів визначених Податковим кодексом України.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка

26.05.2015 16:42