Стрийська "Скала" вдома програла "Оболонь-Бровар"

Стрийська
23 травня «Скала» у рамках 25-го туру провела домашній поєдинок, приймаючи одного з лідерів – «Оболонь-Бровар».

«Скала» (Стрий) – «Оболонь-Бровар» (Київ) – 1:2 (0:0)

23 травня 2015 р. 16 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 19 градусів. 700 глядачів. Арбітр – Віктор Копієвський (Кіровоград). Асистенти арбітра – Андрій Ющишин (Тернопіль) та Павло Котубей (Закарпатська обл.). 4-й арбітр: Олександр Кальонов (Львів). Спостерігач арбітражу: Василь Ольшанецький (Івано-Франківськ).

«Скала»: 92. Роман Данкович-к., 22. Юрій Антонів (16. Коцюмака, 81), 18. Валерій Бондаренко, 3. Роман Подоляк (19. Ігор Синишин, 82), 6. Роман Ботвинник, 8. Владислав Клименко, 7. Дмитро Скакун, 10. Віталій Рябушко, 99. Володимир Пришнівський (9. Віталій Лазаренко, 58), 14. Василь Цюцюра (11. Роман Воробей, 71), 49. Андрій Кохман (23. Михайло Березовий, 71).

Головний тренер – Василь Малик.

«Оболонь-Бровар»: 1. Назарій Федорівський, 16. Тимур Рустамов (20. Олексій Майданевич, 84), 13. Костянтин Коваленко, 5. Різван Аблітаров (7. Ілля Коваленко, 26), 2. Анатолій Кіцута, 3. Дмитро Проневич-к., 19. Артем Фаворов (9. Євген Шевченко, 79), 11. Олег Слободян (10. Павло Лук`янець, 75), 17. Павло Гордійчук, 21. Григорій Сахнюк, 8. Антон Шевчук.

Головний тренер – Сергій Солдатов.

Голи: Владислав Клименко (74-пен.) – Костянтин Коваленко (62, 90+1).

Попередження: Андрій Кохман (27), Василь Цюцюра (32), Віталій Рябушко (70), Віталій Лазаренко (78) – Костянтин Коваленко (16), Олег Слободян (45+2), Артем Фаворов (58), Євген Шевченко (73).

Волею календаря останні чотири матчі у рамках першості країни у другій лізі «Скала» проводить проти власне лідируючого квартету. Перший такий поєдинок команда Василя Малика грала минулої суботи у Черкасах, де мінімально поступилася господарям – 0:1.

Київська команда, яка також у попередньому турі вже гарантувала собі вихід у першу лігу за три тури до кінця чемпіонату, приїхала до Стрия у відмінному настрої. Проте і стрийська команда вийшла на гру з одним бажанням: здобути перемогу. У підсумку вийшло цікаве і бойове протистояння, яке не могло не сподобатися уболівальникам.

Звітний матч був п`ятим для суперників у їхній спільній історії виступів у національних першостях. Щоправда, в сезоні 2012/2013 років стрияни двічі на першому етапі змагань зустрічалися з попередником нинішніх «пивоварів» – «Оболонь-2» (Київ). Тоді в обидвох матчах стрияни перемогли з однаковим рахунком – 1:0. З таким самим рахунком завершилося й перше побачення «Скали» та «Оболонь-Бровар», яке відбулося 29 вересня 2013 року в рамках 14-го туру сезону 2013/2014 років. Тоді три очки стриянам у компенсований час приніс влучний постріл Ігоря Прокурора. Вдруге команди зустрічалися 11 травня 2014 року у Києві на полі «Оболонь-Арени». Тоді за відсутності глядачів (згідно із рішенням Виконавчого комітету ФФУ було прийнято рішення проводити матчі 33-го туру чемпіонату України другої ліги без уболівальників) сильнішими були господарі, які п’ять разів вразили ворота Дениса Рильського. Третє, побачення «Скали» та «Оболонь-Бровар» відбулося 22 вересня 2014 року і завершилося мінімальною перемогою киян – 1:0, мало скандальний відтінок. Тоді відзначився своїми некваліфікованими діями арбітр матчу Андрій Семенов, який спочатку не зафіксував гол Назара Кмітя, а потім вигадав необгрунтований штрафний. Артем Фаворов метрів з 20-22-ох пробив влучно. Цей гол і приніс команді Сергія Солдатова три очки. Саме після цього матчу команда Василя Малика перервала свою безпрограшну серію, яка складалося з шести поєдинків, під час якої було по три перемоги і нічиї, і втратила місце у лідируючій трійці. А останній, четвертий двобій відбувся півтора місяці тому, 4 квітня 2015 року і приніс перемогу киянам – 2:0.

На звітний поєдинок проти киян Василь Малик використав схему 1-4-2-3-1 і виставив наступний стартовий склад. З перших хвилин місце у воротах зайняв Роман Данкович. Лінія захисту: праворуч – Юрій Антонів, ліворуч – Роман Ботвинник. Пара центральних оборонців – Валерій Бондаренко, та, увага, Роман Подоляк, який вже лілікував важку травму і вперше після двомісячної перерви вийшов на поле. Центральні півзахисники – Владислав Клименко та Андрій Кохман. Над ними розташувався Володимир Пришнівський. Крайні півзахисники: праворуч – Віталій Рябушко, ліворуч – Дмитро Скакун. І на вістрі атаки Василь Цюцюра. Через дискваліфікацію гру змушений був пропустити Тарас Максимович.

У киян також через перебір жовтих карток не грав найдосвідченіший гравець команди Андрій Корнєв, якого на позиції центрального захисника заміщав Костянтин Коваленко. Своїм шансом гравець скористався на всі сто, провівши у ворота «Скали» «дубль».

Активніше розпочали матч гості. І вже у дебюті могли повести в рахунку. Спочатку, на 6-й хвилині потужний удар Анатолія Кіцути Роман Данкович парирував на кутовий, а на 9-й хвилині після діагоналі того ж Кіцути міг відзначитися Артем Фаворов, який на замасі обіграв двох гравців «Скали», проте переграти Данковича не зумів.

Господарі відповіли потужним ударом під поперчку Василя Цюцюри, проте Назарій Федорівський перевів смугастого на кутовий. Ще через пять хвилин кияни не за правилами зупинили ривок Василя Цюцюри, за що арбітр показав першу у грі жовту картку. Небезпечний штрафний пробивав Роман Ботвинник, проте його потужний удар прийняла на себе «стінка».

Гра була бойова і не випадково на 22-й хвилині після верхового зіткнення на газоні опинилися наш Цюцюра і захисник «Оболоні-Бровар» Різван Аблітаров. Після надання медичної допомоги нападник «Скали» з перебинтованою головою повернувся на поле (у другому таймі Василь Малик його таки замінив), центральний захисник куиян змушений був достроково покинути поле і його замінив Ілля Коваленко.

До перерви гості мали ще один супершанс відкрити рахунок, коли гравці «малиново-зеленої» команди на 44-й хвилині створювали штучний офсайд, проте невдало і Антон Шевчук вискочив на побачення з Данковичем, однак за «Скалу» зіграла стійка.

А от початок другого тайму був за господарями, які подали підряд кілька кутових, а на 56-й хвилині, після скидки Скакуна, трохи не влучив Цюцюра.

Не забиваєш ти – забивають тобі. На 62-й хвилині на правій бровці на думку арбітра Рябушко порушив правила. Олег Слободян навісив у центральну зону і Костянтин Коваленко виграв верхову дуель у Антоніва і в вже в падінні головою таки переправив смугастого у ворота.

«Скала» хотіла миритися з таким розвитком подій і активно пішла вперед. Спочатку після навісної подачі Лазаренка захисник встиг випередити Рябушка і вибив круглого на кутовий. Однак через кілька хвилин господарі зрівняли рахунок. На 73-й хвилині Рябушко розрізною передачею вивів у прорив на лівому фланзі Скакуна, який на високій швидкості увірвався у штрафний майданчик, де і був збитий Шевчуком. Безсумнівний пенальті впевнено реалізував Клименко, який гарматним ударом під поперечку ледь не розірвав сітку…

Після цього на полі йшла позиційна боротьба у якій ніхто не хотів поступатися. Однак, вже у компенсований час гості таки вирвали перемогу. У центрі поля зовсім не обовязковий фол заробив Роман Воробей. Гравець київської команди подав на лінію лівого кута воротарського майданчика, де злий геній «Скали» Костянтин Коваленко знову виграв повітряну дуель і приніс своїй команді чергові три очки і інтригу у суперечці, хто ж стане переможцем другої ліги у цьому сезоні.

На завершення футбольний клуб «Скала» хоче подякувати всім уболівальникам «малиново-зелених», яких прийшло того дня більше, ніж зазвичай, за палку підтримку протягом усього матчу.

Наступний матч у рамках національної першості стрияни проведуть на виїзді, 30 травня, проти кременчуцького «Кременя».

Джерело: fcskala.com

Категорії: Новини Стрия Новости Броваров

25.05.2015 15:16