Офіційна зарплата – стабільні надходження до місцевого бюджету

Офіційна зарплата – стабільні надходження до місцевого бюджету

«Виплата заробітної плати у „конвертах” – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Тому легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості на сьогодні є одним з найпріорітетніших напрямків роботи ДФС» - зазначив начальник Нікопольської ОДПІ Володимир Джавун.

«Дуже важливо, щоб працівники отримували заробітну плату не «в конвертах», а офіційно, бо саме у такому випадку громадяни мають соціальний захист, місцевий бюджет має стабільні надходження. Так, протягом 4 місяців 2015 року на Нікопольщині сплачено до місцевого бюджету податку на доходи фізичних осіб 110,2 млн. грн. або більше 60 відс. від загальної суми надходжень до місцевих бюджетів Отримуючи нелегальну винагороду за свою працю в результаті домовленостей з роботодавцем, громадяни позбавляють себе соціальних виплат та гарантій» - наголосив Володимир Джавун.

Нагадаємо, що внесеними з 01.01.2015р. змінами до Кодексу законів про працю України, «працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України». Розмір фінансової відповідальності за допуск працівника до роботи без оформлення трудових відносин становить 30 мінімальних зарплат та розмір адміністративної відповідальності - від 8500 грн. до 17000 грн.


Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

25.05.2015 12:00