Підприємці – «cпрощенці» Дніпропетровщини сплатили до бюджету майже 170 млн. грн.

Підприємці – «cпрощенці» Дніпропетровщини сплатили до бюджету майже 170 млн. грн.
Протягом січня – квітня 2015 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло 169,4 млн. грн. єдиного податку від суб’єктів господарювання - фізичних осіб, що на 41,6 млн. грн., або на 32,6% більше ніж у відповідному періоді минулого року.

За повідомленням управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Дніпропетровській області на початок травня поточного року спрощену систему оподаткування у своїй діяльності застосовують понад 69 тисяч підприємців.

Найбільш чисельною серед «спрощенців» є друга група, яка складає майже 38 тисяч підприємців. Ці представники бізнесу звітують лише раз на рік, та єдиний податок сплачують щомісячно. У першій групі перебуває понад 9,6 тисяч платників єдиного податку, у третій – майже 21,5 тисячі.

Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Дніпропетровській області Інна Андрущак зазначає, що спрощена система оподаткування запроваджена для зниження податкового навантаження та стимулювання малого підприємництва. Вона значно легша, з точки зору ведення бухгалтерського обліку, добре підходить для ведення малого бізнесу, що і забезпечує її популярність серед підприємців.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

25.05.2015 11:56