Більше двадцяти тисяч декларацій про доходи вже подано до податкових органів Дніпропетровщини

Більше двадцяти тисяч декларацій про доходи вже подано до податкових органів Дніпропетровщини

Більше п’ятдесяти тисяч гривень надходжень очікують податківці Дніпропетровщини за резуль- татами кампанії «Декларування – 2015». В державні податкові інспекції області платниками надано більше 20,5 тисяч податкових декларацій про отримані у минулому році доходи. Про це на прес-конференції для ЗМІ повідомив радник начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Ігор Ломако.

«На передостанню неділю кампанію «Декларування – 2015» у Дніпропетровській області задекларовано доходи на шістдесят мільйонів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тож, фіскальна служба Дніпропетровщини очікує збільшення надходжень до місцевих бюджетів у порівнянні з минулим роком. На сьогодні, більше восьмидесяти громадян задекларувало доходи більше одного мільйона гривень, але ми очікуємо, що більшість «мільйонерів» подасть декларації про доходи у передостанні дні декларування» - розповів журналістам Ігор Ломако. Він підкреслив, що всі кошти, за результатами кампанії декларування, залишаються у Дніпропетровській області і направляються на соціальні виплати, зарплати бюджетникам, а також на розвиток інфраструктури.

«Податкова Дніпропетровської області зробила все можливе для створення комфортного декларування громадянами доходів отриманих у минулому році. В області до восьмої вечора подовжено роботу державних податкових інспекцій. Подати декларацію про доходи громадяни можуть і в суботу, до четвертої вечора. Ще є час спокійно, без черг виконати свій громадянський обов’язок і надати до податкової декларацію про доходи отримані у минулому році» - повідомив Ігор Ломака.

Також, Ігор Ломако зазначив, що з першого травня п.р. державними податковими інспекціями платникам податків будуть надсилатися попередження про необхідність сплати податку на майно. До податку на майно фактично входять податок на транспортні засоби, плата за

землю і податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

При цьому, податок на транспортні засоби сплачують юридичні і фізичні особи які мають машини об’ємом двигуна більше 3 тисяч кубічних сантиметрів. Ставка оподаткування у сумі 25 тисяч гривень єдина.

«Якщо у громадян з’являються сумніви щодо нарахування податків, та фахівці фіскальної служби області завжди готові прийняти платника та надати роз’яснення положень норм діючого податкового законодавства» - сказав наприкінці прес-конференції Ігор Ломако.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

24.04.2015 15:37