Визначено кандидатів у переможці Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків»

Визначено кандидатів у переможці Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків»

Майбутніх переможців Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків», що проводиться ВГО «Асоціація платників податків України», обрали сьогодні, 23 квітня, члени Робочої групи Вищої рейтингової комісії щодо проведення рейтингу. Державну фіскальну службу України, яка бере участь у проведенні рейтингу, представляв директор Інформаційно-комунікаційного департаменту Віктор Косарчук.

Учасники засідання проаналізували матеріали регіональних рейтингових комісій та сформували узагальнені пропозиції щодо визначення переможців Рейтингу. Кандидатури обраних претендентів на перемогу у номінаціях будуть затверджені на підсумковому засіданні Вищої рейтингової комісії.

Цього року платники податків змагалися за перемогу у 14 номінаціях за категоріями «Малі», «Середні» та «Великі». До участі у рейтингу допускалися ті підприємства, які не мали податкового боргу, порушень податкового законодавства, доведених у судовому порядку протягом звітного року, та мають статус юридичної особи, платника податку на прибуток підприємств. Для платників податків у аграрній галузі можлива наявність статусу платника фіксованого сільськогосподарського податку.

Підприємства оцінювалися за такими критеріями як співвідношення суми сплаченого податку на прибуток до отриманих доходів, повнота та своєчасність сплати податків і зборів, податкова дисципліна, середня заробітна плата по підприємству, кількість робочих місць, співвідношення сум витрачених на соціальні програми та благодійні акції до суми отриманого прибутку за відповідний рік та сума сплачених податків та зборів за останній бюджетний рік.

Нагадаємо, що щорічний Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків» започатковано Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація платників податків України» з метою створення сприятливих умов для розвитку взаємовигідної співпраці між державою та бізнесом та відзначення кращих здобутків платників податків.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

24.04.2015 15:36