Митники та податківці провели ділову зустріч з підприємцями Дніпропетровська

Митники та податківці провели ділову зустріч з підприємцями Дніпропетровська

Днями представники податкових та митних органів Дніпропетровської області прийняли участь у спільній нараді керівників промислових підприємств міста та виконкому, членів Дніпропетровської міської Асоціації промисловців і підприємців у форматі "круглого столу".

Основною метою стало інформування представників бізнесу стосовно реформування у податковому та митному законодавстві, які вступили в дію з 1 січня 2015 року, особливостей митних процедур при експорті до країн ЄС, податковими аспектами роботи промислових підприємств міста та формування на основі нового законодавства місцевих бюджетів.

На теперішній час головним залишається стабільна робота підприємств Дніпропетровщини, в першу чергу експортоорієнтовних. За словами першого заступника начальника Дніпропетровської митниці ДФС Олександра Мирзи "Станом на 20 березня 2015 року Дніпропетровською митницею оформлено близько п’яти тисяч митних декларацій, експорт товарів до країн Євросоюзу складає п’ять мільярдів гривень. Ще одним нововведенням є можливість спільної з митними органами діяльності інституту уповноваженого експортера. Вона передбачає спрощення митних процедур експортерами. При цьому, експортери мають можливість заздалегідь отримати від митних органів повідомлення про прийняття рішень митними органами".

Представник Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Віталій Мироненко повідомив, що з 1 січня 2014 року вступили в дію зміни до Податкового кодексу України. Так, введено нарахування акцизного податку з роздрібної реалізації окремих груп товарів, зокрема алкогольних напоїв, тютюнових виробів, нафтопродуктів та сплату цього податку до місцевих бюджетів. Крім цього, до місцевих бюджетів направлятиметься 10 відсотків податку на прибуток. «Дуже вдало пройшло декларування доходу на прибуток, в цьому році надхоження з цього податку збільшилися на 23 відсотки. Ще одним нововведення у податковому законодавстві стало електронне оформлення рахунків ПДВ» - повідомив Віталій Мироненко.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

27.03.2015 16:12