За клопотанням прокуратури Донецької області суд заарештував чотирьох підозрюваних у масових заворушеннях у Констянтинівці


Краматорським міським судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще одному учаснику масових заворушень, які відбувалися в м. Костянтинівка 16 березня. Він підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 294(масові заворушення) та ч.1 ст. 186 (грабіж) КК України.

Нагадаємо, раніше суд заарештував трьох активних учасників заворушень у місті. Двоє чоловік обґрунтовано підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.294 КК України (масові заворушення), ще один – за ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Прокуратурою для розслідування фактів масових заворушень створено групу процесуальних керівників, які контролюють хід досудових розслідувань. На даний час, слідчими допитуються усі свідки, вивчаються відео та фотоматеріали з метою встановлення організаторів та активних учасників подій, які грубо порушували громадський порядок у місті та спровокували масові заворушення, що призвело до знищення державного майна.

Процесуальне керівництво досудових розслідувань здійснює прокуратура Донецької області. Хід розслідування проваджень перебуває на особистому контролі в.о. прокурора Донецької області Олександра Лівочки.

«Кожному факту, усім протиправним діям буде надана принципова оцінка. Головне завдання усіх правоохоронних органів – не допустити дестабілізацію ситуації у місті у подальшому, а обов’язок кожного громадянина – не піддаватися на провокації, які можуть призвести до порушення Закону та вчинення злочинів», - підкреслює Олександр Лівочка.

Прес-служба прокуратури Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Константиновки

23.03.2015 10:43