В Стрию віднзначили День зустрічі птахів (ФОТО, ВІДЕО)


Вчора на Станції юних натуралістів Стрия в міжнародний День зустрічі птахів відбулась однойменна акція.

Юні натуралісти та керівники СЮН розповідали всім завітавшим стриянам цікаві факти про повернення птахів додому, їхній переліт.

 Новини Стрия

“Птахи можуть рухатися беззупинно приблизно 8 тис. км. Дрібні птахи можуть рухатися без зупинок 70 — 90 годин, долаючи близько 4 тис. км. А більше птахи рухаються трохи швидше. Птахи прилітають, починаючи з березня і на початку літа. Перша хвиля — задового до того, як розтане сніг, і до початку літа”, - розповіла методист станції.

 Новини Стрия

Юннати готувалися до цього дня, вивчали птахів, особливості їхнього життя та користь, яку вони приносять природі та людині. Вихованці станції із запалом ділилися з присутніми своїми заннями.

 Новини Стрия

Завітала на акцію й заступник міського голови Таїсія Гайдукевич. 

 Новини Стрия

Багато цікавих фактів в області орнітології учасники акції почули й від депутата, голови Громадської ради Ігоря Брика: “Раніше у нас сильно була забруднена екологія, посипали поля різними отрутохімікатами і тому зменшувалась кількість птахів, вони гинули під час далеких перельотів. Зараз єдиною проблемою для вірних лелек, я вважаю, це є наша держава, тому що вони летять на південь, де на шляху їхньої міграціїї, в Італії, немє заборони на їхнє полювання”, - і саме тому, підкреслив він, треба добитися вирішення цього питання на державному рівні.

 Новини Стрия

“Скажу вам, що колишніх юннатів не буває: вони можуть бути старшими та молодшими. Я вважаю, що СЮН — це місце, де діти можуть побачити і навчитись практичних навичок. Зараз ми взяли напрямок на відродження цієї станції для того, щоб коли ви виросли, ви змогли своїм дітям розказати, як виглядає петрушка, як морква, чим відрізняється шпаківня від синичника”, - зазначив Ігор Брик.

 Новини Стрия
Власне зустрічали стрияни саме шпаків, яких ще називають пересмішниками через їхню здатність імітувати звуки.

 Новини Стрия
Наприкінці діти та дорослі розвісили шпаківні, які стануть тимчасовим домом для птахів, що повернулись.

 Новини Стрия

 Новини Стрия

 Новини Стрия

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Стрия

20.03.2015 10:37