Березневими днями відбулося засідання "круглого столу" з питань бюджетної децентралізації

Березневими днями відбулося засідання

Питання бюджетної децентралізації та проблемні питання адміністрування місцевих податків та зборів протягом 2015 року активно обговорювалися на засідання «круглого столу» у виконкомі Марганецької міської ради, яке відбулося 11 березня 2015 за участі фахівців Марганецького відділення Нікопольської ОДПІ.

Учасники засідання обговорили прийняті Верховною Радою у грудні 2014 року зміни до Бюджетного та Податкового кодексів України у напрямі бюджетної децентралізації.

Так, нове бюджетне законодавство розширює права місцевих органів влади та надає їм бюджетну самостійність, а також розширює джерела наповнення місцевих бюджетів.

За словами заступника начальника – начальника Марганецького відділення Нікопольської ОДПІ Тетяни Левченко, внаслідок внесення змін до Бюджетного кодексу відбулося скорочення як загальнодержавних, так і місцевих зборів, наприклад, скасований фіксований сільськогосподарський податок. Разом з цим була реформована система місцевих податків, до яких тепер входить плата за землю, податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, транспортний збір. Суттєвим надходженням до місцевих бюджетів також стануть 5% від реалізації підакцизних товарів.

За результатами проведення засідання «круглого столу» було запропоновано продовжити співпрацю з органами місцевого самоврядування щодо залучення більшого кола фізичних та юридичних осіб до оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, податку з доходів фізичних осіб, земельного податку та акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Досягнуто домовленості щодо надання методологічної допомоги органам місцевого самоврядування при прийнятті рішень місцевих рад.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Марганца Новости Никополя

13.03.2015 15:57