Представники влади та громадськість обговорили программу "Стрий - безпечне місто" (ФОТО, ВІДЕО)

Вчора пройшла зустріч громадської ради при Стрийському МВ ГУМВС з громадськістю в рамках виконання проекту «Стрий – безпечне місто». 

На зустрічі крім членів громадської ради, були присутні заступник начальника МВ – начальник МГБ підполковник міліції  Іван Клонцак, начальник ДАЇ м.Стрий Андрій Баранішин, заступник директора КП «Ринок» Роман Бурій, начальник відділу промислової політики стрийського виконкому Володимир Щербан, головний спеціаліст виконкому Володимир Жук та представники громадських формувань.

 Новини Стрия

Присутні заслухали та обговорили інформацію щодо стану автомобільних доріг та знаків, аварійність, встановлення камер відеоспостереження, патрулювання міста та участь громадських формувань у ньому, розблокування вул.Зеленої.

Голова велоклубу Олександр Сікора розповів, що стан доріг у Стрию в доволі доброму стані. Але при цьому слабкими місцями залишаються дощоприймальні колодязі, що не відповідають вимогам ДСТУ. Присутнім показали фотографії таких колодязів та пояснили небезпеку, яку вони несуть для велосипедистів. 

 Новини Стрия

Варто додатково зазначити, що на деякі із звернень та запитів не отримано відповідей до сьогодні, що є порушенням законодавства.

Щодо ситуації зі знаками та світлофорами були показані приклади їх невідповідальності вимогам ДСТУ. Так, варто відзначити три світлофори, які експлуатуються понад 25 років, та які не відповідають вимогам ДСТУ, що вступили у силу 12 років тому. Один з таких світлофорів розташований біля кафе Лотос, який дуже часто не працює або працює зі збоями, що призводе до аварій. Всі ці світлофори не мають функції миготіння зеленого світла перед переключенням, що може призводити до в’їзду водіїв на заборонений сигнал світлофора. Так варто зазначити, що на перехресті вул. Львівської та вул. Січових Стрільців минулого року складено 6 протоколів.

 Новини Стрия

Присутній Володимир Щербан на те, що водії, рухаючись зі швидкістю 40-50 км на годину, через такі світлофори вимушені в'їжджати на заборонений сигнал світлофора, зазначив, що то є «Ліхачество».

Щодо знаків одне з розповсюджених порушень — це встановлення знаків пріоритету не перед самим перехрестям, а на великій відстані від нього. Так на перехресті вулиць Зеленої та Хмельницького знак пріоритету стоїть на відстані близко 100 метрів.

Також варто зазначити, що у центрі міста встановлені знаки 3.1 «Рух заборонено» з табличкою, що він діє у неділю та святкові дні, але ще у 2013 році були внесені зміни до ПДР та було зазначено, що цей знак забороняє рух усіх транспортних засобів у випадках, коли: 

- початок пішохідної зони позначено знаком 5.33;
- дорога та (або) вулиця перебуває в аварійному стані і непридатна для руху транспортних засобів; у такому випадку обов'язково додатково встановлюється знак 3.43.
За цей час ці знаки не були прибрані та у 2014 році інспектори ДАЇ склали 8 протоколів щодо порушення вимог цього знаку.

 Новини Стрия

Стосовно ситуації з проблемою руху по вулиці Зеленій повз Ринок, що приводе до затримки пожежних машин, які їдуть на виклик. Завдяки діяльності дільничних вдалося побороти торгівлю на тротуарах, але ще залишається складною ситуація торгівлі на проїзній частині.

 Новини Стрия

У результаті обговорення існуючих проблем голова громадської ради Ігор Брик зазначив, що встановлення камер відеоспостереження у місті є першорядною задачою, навіть важливіша, ніж ремонт фасаду школи.

 Новини Стрия

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Стрия

13.03.2015 09:18