«Скала» U-19 – чвертьфіналіст меморіалу Ернеста Юста

«Скала» U-19 – чвертьфіналіст меморіалу Ернеста Юста
28 лютого відбулися перші матчі 1/8 фіналу традиційного, вже 16-й за ліком зимового турніру, присвяченого пам’яті заслуженого тренера України Ернеста Юста. 19-річні вихованці Академії футболу приймали аматорську команду з Дрогобиччини.

«Скала» U-19 (Стрий) – ФК «Старий Кропивник» – 0:0, пен. 4:3

28 лютого 2015 року. 14 год. с. Миртюки. Стадіон ФК «Скала». 7 градусів. Арбітр: Роман Блавацький (Львів). Асистенти арбітра: Ігор Козоріз (Львів) та Ігор Дорош (Львів).

«Скала U-19»: 55. Ігор Фіяло, 7. Олег Домальчук, 3. Едуард Мись-к., 33. Володимир Заїменко, 29. Святослав Мельник, 17. Андрій Маляренко (88. Євген Заїченко, 53), 8. Ігор Нистирюк (25. Микита Корчемкін, 60), 22. Дмитро Баранов, 10. Богдан Іванченко (16. Юрій Воробець, 71), 9. Олег Квич, 21. Дмитро Заїкин.

Старший тренер: Павло Кікоть.

Голи у серії пенальті за «Скалу» забивали: Дмитро Заїкин, Євген Заїченко, Олег Квич, Едуард Мись. Не реалізував: Микита Корчемкін.

Для юніорів «Скали» це був останній контрольний поєдинок перед матчем чемпіонату України, який команда Павла Кікотя проведе 11 березня у м. Новомосковську Дніпропетровської області проти ровесників із дніпропетровського «Дніпра». Оскільки ця гра відбудеться на трав`яному полі, то звітний матч проти ФК «Старий Кропивник» також було вирішено проводити на натуральному газоні в с. Миртюки. Перехід зі штучного поля на «Довге-Арені» на траву дався взнаки. 19-річні стрияни показали не звичну швидкісну гру, побудовану на контролі мяча і швидким переходом від оборони в атаку. Безперечно, дався взнаки й далеко не ідеальний стан поля, та ще й у дощову погоду. Хоча у разі використання тих створених моментів, вихованці Павла Кікотя могли вирішити питання виходу до 1/4 фіналу й без серії післяматчевих пенальті.

Так на 10-й хвилині «Скала» провела просто блискучу комбінацію, коли Нистирюк з центра поля вивів практично віч-на-віч на правому фланзі Олега Домальчука. Правий захисник господарів здавалося перекинув через воротаря, однак Голубіцький, до речі, екс-вихованець «Скали», кінчиками пальців дотягнувся і зумів ліквідувати загрозу. Ще один супершанс господарі не використали на 31-й хвилині. Лівий захисник «Скали» Святослав Мельник підключився до атаки ізробив точну передачу на Олега Квича, який виклав смугастого під удар Андрієву Маляренку, який знаходився в метрах десяти один просто по центру. Однак опорник «скали» пробив просто в руки воротареві.

Другий тайм пройшов у більш рівній боротьбі. Обидві команди мали шанси відкрити рахунок, однак у завершальній стадії діяли не найкращим чином. Щодо «Скали», то ослабили гру команди гравці, які вийшли на заміну. Буде над чим попрацювати перед матчем з «Дніпром».

Отож, доля виходу до чвертьфіналу вирішувалася у серії післяматчевих пенальті, яку краще виконали гравці стрийської команди, з чим ми їх і вітаємо.
Наступний, чвертьфінальний матч у рамках Меморіалу Ернеста Юста «Скала» U-19 проведе 7 або 8 березня. Суперник визначиться після жеребкування, яке відбудеться у найближчий понеділок.

Джерело: fcskala.com

Категорії: Новини Стрия

28.02.2015 22:48