Стрийські активісти намагаються вирішити проблему заторів біля ринку (ФОТО, ВІДЕО)

До Громадської Ради при Стрийському МВ ГУМВС звернулось керівництво пожежної частини, що знаходиться на вул. Зеленої, з проханням допомогти вирішити проблему проїзду на вулицях Зеленій та Успенській біля ринку. Пожежні машини інколи по 10 хвилин не можуть проїхати через припаркованих з порушенням ПДР автомобілів та торгових точок, що знаходяться на проїзній частині.



Представники Громадської Ради останні два дні разом з працівниками міліції провели патрулювання вулиці Зеленої та перехрестя з вулицею Успенською. Під час патрулювання робились усні зауваження громадянам, які намагались поставити свої автомобілі з порушенням ПДР, а на декількох водіїв були складені протоколи за зупинку на пішохідному переході та на перехресті.

Також були зроблені зауваження підприємцям, які встановлювали на проїзній частині торгові точки. Їм нагадали про те, що це є порушенням ПДР.

Звертаючись до водіїв, хотілось би звернути увагу, що їхнє небажання пройти декілька сотень метрів пішки, у разі, якщо паркова біля ринку зайнята, можуть привести до загибелі на пожежах людей.



Нагадуємо пункти Правил Дорожнього Руху стосовно паркування, які частіше за все порушують водії та інші громадяни у місті Стрий:

15.5 Ставити транспортні засоби під кутом до краю проїзної частини дозволяється в місцях, де це не буде перешкоджати руху інших транспортних засобів.
Біля тротуарів або інших місць із пішохідним рухом ставити транспортні засоби під кутом дозволяється лише передньою частиною, а на підйомах — тільки задньою частиною.

15.9 Зупинка забороняється:
г) на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі;
ґ) на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга;
е) ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає — ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків;
и) ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

15.10 Стоянка забороняється:
а) у місцях, де заборонена зупинка;
в) на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м;

15.15 На проїзній частині забороняється встановлення предметів, що перешкоджають проїзду чи паркуванню транспортних засобів, за винятком випадків:
• оформлення дорожньо-транспортної пригоди;
• виконання дорожніх робіт або робіт, пов’язаних із зайняттям проїзної частини;
• обмеження або заборони руху транспортних засобів та пішоходів у випадках, передбачених законодавством.




Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Стрия

08.02.2015 00:29