Стрияни поспілкувались з правоохоронцями (ФОТО, ВІДЕО)

27 січня мешканці міста Стрий мали змогу зустрітися з дільничними інспекторами свого району. Так, у приміщенні ЖЕКу №4 відбулася зустріч громади, що відноситься до цього ЖЕКу, та представників правоохоронних органів.
Як відзначив Голова Громадської ради Ігор Брик, метою зустрічі стало налагоджування прямого діалогу між правоохоронцями та мешканцями:“ Щоб ми знали, що найбільше у вас болить у вашому районі, що найбільше вас турбує, що ви хочете змінити. Почути ваші пропозиції, скарги, якщо є, і оцінити роботу правоохоронних органів. І з другого боку, дати поради, що вони мають зробити для того, щоб стало жити в цьому мікрорайоні на вулицях Саксаганського та вулиці Грабовецькій”.
 Новини Стрия
Також він розказав, що місцеві депутати зробили спеціальні анкети та провели опитування. Ось деякі питання та відвовіді мешканців району у цих анкетах.
На вулиці Грабовецькій 43 людини зазначили, що їм ніколи не доводилось спілкуватись з дільничними інспекторами їхньої місцевості, доводилось — тільки чотирьом. На Саксаганського: 8 — так, 17 — ні.

“Чи задоволені ви, як відреагував дільничний інспектор на ваше звернення?” - по вул. Грабовецькій: так — чотири, ні — дев'ятеро людей. На вул. Саксаганського: так — 8.

“Чи були ви присутні під час виступу дільничного інспектора у трудових колективах, установах, організаціях і т.п.?” - на вул. Грабовецькій: так — 4, ні — 43; вул. Саксаганського: так - 8, ні — 18.
 Новини Стрия
“Які проблеми найбільш торбують мешканців вашої вулиці, району, які інспектор допоміг вирішити?”
На вулиці Грабовецькій затурбовані проблемами: алкоголю — 23 людини, наркоманії — 20, кражі — 6, паркування машин в недозволених місцях — 6, недотримання тиші у вечірній час — 3, недостатня робота з молоддю — 4, пропажі люків — 4, хуліганство — 2.
На вулиці Саксаганського: алкоголь — 11, наркоманія — 1, кражі — 2, паркування машин у недозволених місцях — 11, недотримання тиші — 5, недостатня робота з молоддю — 4, пропажа люків — 2, хуліганство — 2.
Серед опитуваних роботою дільничних інспекторів загалом задоволені 15 людей, не задоволені — 52.
 Новини Стрия

На зустрічі були присутні два дільничних інспектора — капітан міліції Ірина Бенькалович та ст.лейтенант Василь Шкірей.
Кожен з них розказав про проблеми на місцях у дільницях, про те, скільки вони працюівали, скільки заяв розглінули, а також, яка оперативна обстановка у місті Стрию.
Було сказано, що за 2014 рік у дільниці цього району розглянули 247 заяв від громадян. Загалом у місті Стрий — біля 8 тис. заяв.
 Новини Стрия
Також присутні ставили питання правоохоронцям, серед яких було й про те, чи повинен новий дільничний приходити до людей за місцем їхнього проживання та знайомитися із ними. На це начальник відділення дільничних інспекторів міліції Стрийського МВ УМВСУ у Львівській області Роман Вовк відповів, що за правилами, ддійсно, саме інспектор повинен приходити до громадян за місцем їхнього проживання. Але кількість населеня на ЖЕКу №4 - приблизно 10 тис. людей, тому інспектори протягом року не можуть фізично ознайомитись з такою кількістю населення.
Але присутні залишились незадоволені відповіддю та підняли гомін.
З усіма “гарячими” питаннями ви можете особисто ознайомитися у відео з цієї зустрічі.
 Новини Стрия


Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Стрия

29.01.2015 21:45