Отримані іноземні доходи підлягають річному декларуванню

Отримані іноземні доходи підлягають річному декларуванню
Громадяни, які протягом 2014 року отримували доходи з іноземних джерел, повинні включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати до 1 травня 2015 року податкову декларацію за наслідками 2014 року, а також сплатити податок з таких доходів у розмірі 15 (17) відсотків від суми отриманого доходу.
У разі, якщо на території України діють міжнародні договори про уникнення подвійного оподаткування з країною отримання іноземних доходів, то платник податку може зменшити суму нарахованого у річній податковій декларації податку на доходи фізичних осіб на суму податків, сплачених за кордоном. При цьому сума такого зменшення не може перевищувати суму податку, розраховану із суми загального річного оподатковуваного доходу такого платника податку відповідно до законодавства України.
Якщо в платника податку відсутні підтверджуючі документи щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел та суми сплаченого ним податку в іноземній державі, такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання податкової декларації до 31 грудня року, наступного за звітним. У разі неподання в установлений строк податкової декларації платник податків несе відповідальність, встановлену Податковим кодексом України.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Волновахи

27.01.2015 16:06