Україна та ГУАМ зміцнюють співробітництво у митній сфері

Україна та ГУАМ зміцнюють співробітництво у митній сфері
Питання розвитку взаємодії у митній сфері обговорили заступник Голови ДФС України Анатолій Макаренко та Генеральний секретар Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ Валерій Чечелашвілі під час робочої зустрічі 26 грудня.
«Це перша зустріч керівництва митних органів України та Генерального секретаря ГУАМ, і вона, безумовно, має започаткувати новий етап в наших відносинах», – підкреслив Анатолій Макаренко.
Генеральний секретар ГУАМ Валерій Чечелашвілі подякував Державній фіскальній службі за успішну організацію та проведення 21-го засідання Керівного комітету Проекту із сприяння торгівлі і транспортуванню ГУАМ, під час якого митники та прикордонники України, Азербайджану, Грузії та Молдови розглянули широке коло питань, спрямованих на розвиток торгівельно-економічних відносин між країнами об’єднання.
Учасники зустрічі висловили спільну думку щодо зростання ролі ГУАМ в інтеграційних процесах в регіоні, особливо у світлі останніх подій в Україні, а головування України в ГУАМ у 2015 році забезпечить збереження цієї тенденції.
Генеральний секретар ГУАМ підтримав ініціативу Державної фіскальної служби, що ГУАМ має стати площадкою для співпраці України, Грузії та Молдови з питань реалізації Угоди про асоціацію з ЄС, яка була підписана цими країнами нещодавно.
Довідково:
Організація за демократію і економічний розвиток – ГУАМ – регіональна організація, створена в 1997 році Азербайджаном, Грузією, Молдовою та Україною (з 1999 по 2005 роки в ГУАМ входив Узбекистан).
До складу Керівного комітету Проекту із сприяння торгівлі і транспортуванню входять представники митних та прикордонних служб держав-учасниць ГУАМ.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

16.01.2015 15:20