Порталом Державної фіскальної служби України користується майже 1,2 млн. платників податків

Порталом Державної фіскальної служби України користується майже 1,2 млн. платників податків
За даними ДФС України протягом січня-листопада поточного року Інформаційним порталом відомства скористувались майже 1,2 млн. суб`єктів господарювання.
Найбільше платники цікавилися сервісом з укладання договору з територіальними органами ДФС України „Про визнання електронних документів” в електронній формі. Протягом зазначеного періоду було оформлено понад 1 мільйон таких документів.
Також залишається запитуваним надання відповідей на електронні запити платників податків щодо отримання інформації з реєстру платників ПДВ стосовно наявності платників ПДВ у зазначеному реєстрі. З початку року опрацьовано понад 12 тис. таких запитів.
Не менш актуальною була послуга надання виписки з Єдиного реєстру податкових накладних як покупцю, так і продавцю. За 11 місяців поточного року було опрацьовано понад 2,7 тис. запитів стосовно цієї теми.
Крім того, користувачів порталу продовжує цікавити наявність податкових ризиків та заходи щодо їх усунення. Для інформування платників стосовно цього питання використовується автоматизоване програмне забезпечення з формування електронних повідомлень „Податковий асистент”. За його допомогою з початку поточного року на електронні адреси майже 36 тис суб`єктів господарювання було здійснено персоніфіковану розсилку ознак ризиковості.
Також для інформаційної підтримки та технічної допомоги платникам податків у ДФС України функціонує call-центр, яким з початку 2014 року надано понад 149 тис. консультацій з питань подання в електронному вигляді податкової звітності та реєстрації податкових накладних.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

16.01.2015 15:19