Прийняття рішень сільськими та селищною радами ставок згідно з новаціями у справлянні податків і зборів з урахуванням останніх змін, внесених до Податкового кодексу України

Прийняття рішень сільськими та селищною радами ставок згідно з новаціями у справлянні податків і зборів з урахуванням останніх змін, внесених до Податкового кодексу України
Заступники начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський, та Вікторія Радецька прийняли участь у нараді з головами сільських та селищної ради Нікопольського району, яка відбулась 14 січня 2015 року в приміщенні Нікопольської райдержадміністрації.
Були розглянуті питання прийняття рішень сільськими та селищною радами ставок згідно з новаціями у справлянні податків і зборів з урахуванням останніх змін, внесених до Податкового кодексу України.
Вікторія Радецька наголосила, що в місячний термін органам місцевого самоврядування необхідно прийняти та оприлюднити рішення щодо встановлення на 2015 рік:
- податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) для об’єктів житлової нерухомості
- податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) для об’єктів нежитлової нерухомості;
- податку на майно (в частині транспортного податку);
- акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.
Крім того, необхідно прийняти ставки по земельному податку.
Місцеві ради вирішують питання відповідно до вимог Податкового Кодексу щодо встановлення податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) та встановлення збору за місця для паркування транспортних засобів, туристичного збору, зауважила заступник начальника.
У разі якщо сільська, селищна або міська рада не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів та акцизного податку в частині реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що є обов’язковими згідно з нормами Податкового Кодексу, такі податки до прийняття рішення справляються виходячи з норм Кодексу із застосуванням їх мінімальних ставок, а плата за землю справляється із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю».
Зарахування місцевих податків та зборів до відповідних місцевих бюджетів здійснюється відповідно до Бюджетного кодексу України.
В завершенні Вікторія Радецька нагадала, що з 1 січня 2015 року розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2014 року.
Декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податків вимог Податкового кодексу, згідно з якими окремі категорії громадян відповідно до законодавства зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію для отримання податкової знижки, та спрямовано на налагодження партнерських відносин з платниками податків, створення сприятливих умов для виконання громадянського обов’язку перед державою та суспільством.
В Центрі обслуговування платників, який розташовано на 1 поверсі Нікопольської ОДПІ, за адресою просп. Трубників, 27, облаштовано місця для заповнення декларацій, тут відвідувачі можуть ознайомитися на стендах з усією необхідною інформацією, що стосується питань декларування доходів, а також отримати консультації досвідчених фахівців.
Також громадяни мають змогу заповнювати та направляти до податкових інспекцій декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет.
Тож, наголосила Вікторія Радецька, виконайте свій конституційний обов’язок – задекларуйте доходи, отримані у 2014 році!

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

16.01.2015 15:17