Про початок кампанії декларування доходів громадян

Про початок кампанії декларування доходів громадян
6 січня 2015 року в ІА "Мост-Днепр" відбулася прес-конференція на тему: "Про початок кампанії декларування доходів громадян".
У прес-конференції взяла участь начальник управління комунікацій ГУ ДФС у Дніпропетровській області Манушак Осипова.
Начальник управління комунікацій ГУ ДФС у Дніпропетровській області відзначила, що з 01 січня 2015 р. почалася кампанія декларування доходів громадян. Податкова декларація про майновий стан і про доходи, отримані громадянами в 2014 році подається до 1 травня 2015 року за місцем реєстрації. З кожним роком на Дніпропетровщині зростає свідомість громадян, зобов'язаних декларувати свої доходи.
За словами Манушак Осипової: "Громадяни зобов'язані подавати декларацію про майновий стан і доходи, якщо в 2014 роки отримували доходи:
1) від осіб, які не є податковими агентами;
2) які не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування або виплати, але не звільнені від оподаткування;
3) отримані від двох або більш податкових агентів у вигляді заробітної плати або по цивільно-правових договорах, і при цьому загальна річна сума таких доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2014 році - 146 160 грн.).
4) спадок, окрім спадкоємців-нерезидентів, які зобов'язані сплатити податок до нотаріального оформлення спадку і спадкоємців першого ступеня спорідненості (нульова ставка) або інших спадкоємців, якщо ними податок був сплачений до нотаріального оформлення спадку;
5) дохід від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам;
6) дохід від операцій з продажу нерухомого або рухомого майна;
7) іноземні доходи;
8) інвестиційний дохід;
9) нецільова матеріальна допомога понад встановлену норму (у 2014 році - 1710 грн.).
Також, подати декларацію можуть фізичні особи, що бажають реалізувати своє право на податкову знижку за результатами 2014 року. У такому разі податкову декларацію можна подавати протягом року».
Крім того, за даними ДФС у Дніпропетровської області в регіоні у 2014 році було 407 мільйонерів, що на 134 більше, ніж за попередній рік: «Щороку кількість поданих в податкову декларацій про доходи зростає. Так, у 2014 році до органів ДФС області було подано 49 215 декларацій про доходи громадян, що на 346 більше, ніж у 2013 році. За результатами декларування до бюджету надійшло 52,2 млн грн. Торік 407 жителя Дніпропетровської області задекларували доходи понад 1 млн грн., а це на 134 декларації більше попереднього», - зазначила Манушак Осипова.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Днепропетровска Новости Никополя

16.01.2015 15:14