Реєстрація трудового договору фізичними особами – роботодавцями

Реєстрація трудового договору фізичними особами – роботодавцями
Трудовий договір між працівником і роботодавцем-фізичною особою (підприємцем) укладається у письмовій формі в трьох примірниках.
Зазначений договір фізична особа-роботодавець повинна у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи подати на реєстрацію до державної служби зайнятості за місцем свого проживання.
Така процедура передбачена Кодексом законів про працю України та Порядком реєстрації трудового договору.
Записи про реєстрацію та зняття з реєстрації трудового договору дають право фізичній особі внести записи до трудової книжки працівника про прийняття та звільнення його з роботи (пункт 14 Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою). Платник єдиного податку виконує функції податкового агента у разі нарахування (виплати, надання) оподатковуваних податком на доходи фізичних осіб доходів на користь працівника, який перебуває з ним у трудових або цивільних відносинах (п.297.3 ст. 297 Податкового кодексу України). Облік найманих працівників підприємець, повинен вести самостійно.
При цьому, слід додержуватись умови перебування на спрощеній системі оподаткування щодо граничної кількості найманих працівників у відповідній групі платників єдиного податку.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка

02.12.2014 12:30