Адміністрування військового збору

Адміністрування військового збору

20 листопада в медіа центрі Інформаційного агентства «МОСТ-ДНЕПР» відбулася прес-конференція на тему: «Адміністрування військового збору».

У прес-конференції взяв участь Голова комісії з реорганізації Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, заступник начальника ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області Ігор Ломако.

«За 3 місяці поточного року по Дніпропетровській області мобілізовано 142,8 млн.грн. військового збору. Виконання індикативного показника склало 114,7 відс., при плані – 124,5 млн.грн. Перевиконання – 18,3 млн.грн. Крім того, станом на 18 листопада п.р. мобілізовано за листопад вже 34,1 млн.грн. цього збору» - повідомив Ігор Ломако.

На сьогодні Державною фіскальною службою України розроблений проект форми податкового розрахунку, який передбачає відображення податковим агентом загальної суми утриманого збору, без відображення персоніфікованих даних фізичних осіб – платників військового збору.

Як тільки він буде затверджений, податкові агенти зобов'язані подати уточнюючий розрахунок ф.1ДФ в частині відображення військового збору.

Особлива увага ГУ ДФС області приділяється легалізації праці, зокрема - в сільськогосподарській сфері. Податковими органами Дніпропетровської області, в рамках проведення операції «Урожай - 2014» забезпечено відпрацювання сільгоспвиробників з питань легалізації заробітної плати, перевірки повноти нарахування і сплати земельного податку та орендної плати за землю, упередження схем ухилення від оподаткування суб’єктами господарювання тощо.

Окремо, Ігор Ломако виділив проблему корупції та некоректного відношення співробітників податкової та митної служб до підприємців. «Зараз чітко відзначено, що проявів корупції, хамства по відношенню до платників бути не може! Звертайтесь, і жодне звернення не залишиться без відповіді» - запевнив Ігор Ломака.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

21.11.2014 16:43