Ігор Білоус: «Податкова реформа повинна бути компромісом між членами суспільства, між суспільними інтересами держави і приватними інтересами бізнесу»

Ігор Білоус: «Податкова реформа повинна бути компромісом між членами суспільства, між суспільними інтересами держави і приватними інтересами бізнесу»

«Податкова реформа повинна бути компромісом між членами суспільства, між суспільними інтересами держави і приватними інтересами бізнесу. Якщо зараз зробити усі податки 3%, далеко не усі будуть їх платити. А чому? Тому що всі запитують: "А куди йдуть наші гроші, покажіть?», - про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус під час інтерв’ю інформаційному агентству Інтерфакс-Україна.

Голова Державної фіскальної служби зазначив, що в Україні не вирішувалися питання податкового законодавства. «У попередні роки було зроблено багато змін у податковому законодавстві. Загалом близько 70 законів, спрямованих на зміну Податкового кодексу з моменту його прийняття, тобто в середньому один закон кожні три тижні. Як можна вести передбачувану діяльність та будувати економіку з такими змінами?», – підкреслив Ігор Білоус.

«Я вважаю, що пакет податкових законів (Концепція податкової реформи – прес-служба) в цілому нормальний, хоча його, можливо, і слід доопрацьовувати в якихось частинах, деталях. Так буває завжди. А в цілому пакет збалансований щодо бюджету, який ми отримаємо в наступному році. Ми не можемо радикально все «зрізати» (податкові ставки – прес-служба), відмовитися від маси доходів бюджету, не здійснивши при цьому пенсійну реформу і не змінивши соціальне забезпечення».

Ігор Білоус в інтерв’ю зазначив, що перед ним стоїть завдання не просто переконати бізнес у необхідності підтримки даного пакету податкових законів, а й довести до громадськості, що це – частина необхідних Україні реформ.

«Я говорив про це Президенту і Прем'єр-міністру, який розуміє, що нам не можна більше чекати. Вважаю за потрібне зараз йти на це. Звичайно, є заперечення і критика з боку низки асоціацій, лобістів від бізнесу. Ми знову зіткнулися з масованою критикою, але те, що вони забирають у країни 50-70 мільярдів гривень, всі про це забули, ніхто й не згадує», – заявив Голова Державної фіскальної служби.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

07.11.2014 11:55