Ігор Білоус: На нових посадах керівники ГУ ДФС та митниці Тернопільщини повинні налагодити якісно нові взаємовідносини з бізнесом

Ігор Білоус: На нових посадах керівники ГУ ДФС та митниці Тернопільщини повинні налагодити якісно нові взаємовідносини з бізнесом

Про це заявив Голова ДФС України Ігор Білоус під час зустрічі із журналістами, яка відбулася в рамках робочого візиту до Тернополя.

Голова ДФС України представив нових керівників Головного управління та митниці ДФС у Тернопільській області та озвучив основні задачі, які вони повинні виконати.

«Ігор Комендат - молодий управлінець, який прийшов з бізнесу, тож має можливість подивитися на службу свіжим поглядом і втілити заплановані нами реформи в життя. Від нього я очікую побудови нових взаємовідносин із платниками податків області, які дадуть змогу повернути бізнес, що залишив регіон і зареєструвався в інших областях, на Тернопільщину. Окрім того, перед ним стоїть задача якісного оновлення кадрового складу Головного управління ДФС, а також активізація роботи з відпрацювання недобросовісних платників, які ухиляються від сплати податків», – зауважив Ігор Білоус.

«Тернопільську митницю очікує чимало змін, тож на нового керівника – Володимира Марцинюка - також покладається велика відповідальність. Так, нещодавно ми передали пакет пропозицій щодо змін на митниці Президенту. В основному ці зміни стосуються електронізації процесів, пришвидшення митного оформлення, питання митної вартості тощо. Не залишиться поза увагою і кадрове питання, адже прогресивні кадри – запорука успіху реформ», – наголосив Голова ДФС.

Під час зустрічі з журналістами обговорювалися також питання реформування податкової системи, зокрема, створення Служби фінансових розслідувань.

«Як показала практика, робота податкової міліції наразі не є ефективною, її потрібно змінювати. Повністю ліквідувати її неможливо, але й у тому вигляді, в якому вона існує зараз, її залишати не можна. Тому виникла ідея зі Службою фінансових розслідувань, яка об’єднає всі компетентні органи протидії економічним злочинам в одне потужне відомство. Мета створення служби – запровадження європейської моделі фінансового контролю, внутрішнього аудиту розпорядників бюджетних коштів після відкриття кримінального провадження. Створення такого відомства – довготривалий процес, але ми працюємо у цьому напрямі», – додав Ігор Білоус.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

31.10.2014 14:40