До уваги платників податків, які здійснюють діяльність на території м. Сєвєродонецька!

До уваги платників податків, які здійснюють діяльність на території м. Сєвєродонецька!
ДПІ у м.Сєвєродонецьку повідомляє, що згідно пп.168.4.1 п.168.4 ст.168 Податкового Кодексу України «Податок, утриманий з доходів резидентів та нерезидентів, зараховується до бюджету згідно з Бюджетним кодексом України»

Відповідно із п. 2 ст. 64 Бюджетного кодексу України податок на доходи фізичних осіб, який сплачується податковим агентом - юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента - юридичної особи, зараховується до відповідного місцевого бюджету за її місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що сплачуються фізичній особі.

У відповідності з п. 63.3 ст. 63 ПКУ та з метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік в контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб. Для взяття на облік за неосновним місцем обліку платник податків зобов’язаний протягом 10 робочих днів після створення відокремленого підрозділу, реєстрації рухомого чи нерухомого майна чи відкриття об’єкта чи підрозділу, через які провадиться діяльність або які підлягають оподаткуванню чи пов’язані з оподаткуванням, подати до відповідного контролюючого органу реєстраційну заяву за ф.№ 1-ОПП з позначкою «облік за неосновним місцем обліку».

Враховуючи вищевикладене, платники податків повинні дотримуватись норм Бюджетного кодексу України, Податкового кодексу України в частині реєстрації в контролюючому органі за місцем знаходження та забезпечити перерахування податку на доходи фізичних осіб, за робітників, які працюють на території м. Сєвєродонецька, до бюджету м. Сєвєродонецька.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку також нагадує, що Ви маєте можливість користуватися податковими роз’ясненнями, які знаходяться на сайті Державної фіскальної служби України (www.sfs.gov.ua), або звернутися за додатковою інформацією до фахівців ДПІ у м.Сєвєродонецьку за телефонами: 4-22-02, 4-02-12.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка

24.10.2014 10:31