Володимир Хоменко: боротися з фінансовою злочинністю будемо спільно з іноземними службами

Володимир Хоменко: боротися з фінансовою злочинністю будемо спільно з іноземними службами

Перший заступник голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко провів селекторну нараду з регіональними управліннями за участі заступника директора Служби розслідування фінансових злочинів при МВС Литовської Республіки Шарунаса Рамейкіса та радника Служби розслідувань фінансових злочинів при МВС Литовської Республіки Ігоріса Кржечковскіса.

Представники української та литовської служб обговорили актуальні питання співпраці у боротьбі з податковими злочинами, обмінялися досвідом взаємодії слідчо-оперативних підрозділів у процесі розкриття податкових злочинів у зовнішньоекономічній сфері.

Під час наради литовські колеги поділились власним досвідом виявлення міжнародних схем ухилення від податків, які застосовуються із використанням офшорних та фіктивних підприємств, методів маскування походження коштів, а також незаконного переведення їх у готівку. Експерти розповіли про конкретні провадження, які спільно розслідували українська та литовська служби. Такий досвід є дуже корисним для України, оскільки подібні оборудки нерідко здійснюють українські шахраї, розповіли литовські експерти.

"Для ефективного виявлення тіньових фінансових потоків і незаконних міжнародних товарних операцій ми вже налагоджуємо тісну співпрацю із колегами з Литви та інших європейських країн», - заявив Володимир Хоменко.

У свою чергу Ігоріс Кржечковскіс запевнив, що така співпраця буде корисною усім сторонам. Він зазначив, що українських фахівців, які беруть участь у міжнародних заходах з протидії фінансовій злочинності, європейські експерти сприймають як рівних партнерів.

"Євросоюз вже не на словах, а на ділі демонструє готовність співпраці з Україною" - запевнив литовський експерт.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

26.09.2014 17:29