Ігор Білоус: Податкова реформа стимулюватиме залучення інвестицій в українську економіку

Ігор Білоус: Податкова реформа стимулюватиме залучення інвестицій в українську економіку
Новим стимулом для залучення інвестицій в українську економіку та розвитку бізнесу стане запропонована Урядом податкова реформа. Про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус сьогодні, 25 вересня, під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності (Інвестиційної ради).

Члени Інвестиційної ради при ДФС, у складі якої представлені більш як 50 найбільших міжнародних і вітчизняних компаній-інвесторів, що здійснюють свою діяльність в Україні, фінансових, донорських і неурядових громадських організацій, обговорили Концепцію реформування податкової політики країни. У засіданні Інвестради також взяли участь Міністр фінансів України Олександр Шлапак і заступник Міністра фінансів Денис Фудашкін.

«Нам потрібні радикальні зміни в податковій системі. Якщо ми їх не зробимо сьогодні, українську економіку очікують великі системні проблеми. Лише через продовження діалогу влади з бізнесом ми знайдемо той спільний знаменник, який в кінцевому результаті сприятиме втіленню реформаторських ідей в законодавчих актах», – підкреслив на засіданні Інвестради Ігор Білоус.

За словами керівника Державної фіскальної служби, конструктивні зауваження від представників бізнесу, інвесторів, громадськості є поштовхом до подальшого пошуку оптимальних рішень та вдосконалення запропонованих законодавчих змін. Саме тому всі зауваження й пропозиції бізнесу не залишаться без уваги: одні з них уже враховуються, з інших тривають дискусії з метою пошуку компромісу.

У свою чергу, учасники засідання Інвестиційної ради окреслили найважливіші питання, які потребують детального обговорення. Зокрема, вони підтримали дії ДФС із активізації боротьби з тіньовою економікою та виступили за посилення захисту інтересів національних виробників та експортерів.

Представники бізнесу також наголосили на необхідності обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій для роздрібних продажів. З цією пропозицією погоджуються й фахівці ДФС, однак, на їхню думку, на поточному етапі це правило не повинно поширюватися на підприємців, які працюють на ринках та займаються виїзною торгівлею.

Окрім того, найбільш актуальними питаннями, які турбують національний бізнес, стали законодавчі пропозиції щодо запровадження акцизного податку на роздрібний продаж підакцизних товарів та мораторію на перевірки, під який підпадають 95 відсотків підприємств. У свою чергу, представники Міністерства фінансів і ДФС запевнили підприємців, що ці норми будуть додатково опрацьовані, триватимуть дискусії й з інших суперечливих питань.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

26.09.2014 17:27