Ігор Білоус: Малому й середньому бізнесу пропонуються величезні преференції, співставні із податковими канікулами

Ігор Білоус: Малому й середньому бізнесу пропонуються величезні преференції, співставні із податковими канікулами

«Малому й середньому бізнесу пропонуються величезні преференції, співставні із податковими канікулами. Уряд має намір посилити підтримку малого й середнього бізнесу - зменшити максимальні ставки єдиного податку та заборонити перевірки платників єдиного податку й суб’єктів господарювання із річним доходом до 20 млн. грн. Це стимулюватиме розвиток існуючих та відкриття нових бізнесів, а головне - створенню нових робочих місць. Отже парламент через голосування за урядовий пакет реформ матиме шанс підтримати розвиток економіки, розвиток національного бізнесу, боротьбу із корупцією», - заявив Голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус 15 вересня в прямому ефірі «Радіо «Вести», коментуючи пакет законодавчих ініціатив Уряду із реформування податкової системи, внесений сьогодні у Верховну Раду.

Законопроекти мають на меті скорочення числа податків, зниження ставок та спрощення процедури адміністрування. В такий спосіб Уряд має намір подолати корупцію, вивести з тіні податок на додану вартість, мотивувати бізнес до легалізації зарплат та їхнього подальшого зростання.

«Ринку будуть запропоновані прозорі, зрозумілі правила гри, однакові для всіх платників податків. Започаткуємо рівноправні партнерські відносини між податковими органами та платниками податків. Зокрема, передбачається значне скорочення, з 22 до 9, кількості податків і зборів. Збільшиться ресурсна бази місцевих бюджетів, що сприятиме ефективному втіленню програми децентралізації влади. Буде реформовано податок на прибуток з одночасним скороченням пільг із податку», - наголосив Ігор Білоус.

Вже ухвалено і з початку наступного року буде введено в дію закон щодо електронного адміністрування податку на додану вартість. Це дозволить детінізувати ПДВ, котрий досі вважався найбільш корупційним податком. Також передбачається суттєве скорочення єдиного соціального внеску, що стимулюватиме роботодавців відмовитися від зарплат «в конвертах» та збільшувати оплату праці.

«Зрозуміло, що економічне зростання не почнеться наступного дня після введення в дію законів. Так само, корупцію неможливо буде подолати за одну ніч. Але важливо розпочати цю роботу і не припиняти», - сказав Голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус. – «Завдяки змінам у податковій системі буде суттєво спрощено адміністрування податків – значно збільшиться число електронних сервісів, зменшиться кількість звітних періодів, скоротиться кількість звітів, платежів, перевірок. Перед фіскальними органами постануть принципово нові завдання».

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

19.09.2014 14:48