Ігор Білоус: Українці гідні не тільки світових цін, а й світового рівня оплати праці

Ігор Білоус: Українці гідні не тільки світових цін, а й світового рівня оплати праці

«Розмір ЄСВ із зарплат, що перевищують 2 мінімальні (на сьогодні це – приблизно 2,5 тис. грн.), буде скорочено майже утричі. Ми усвідомлюємо, що отримаємо значне скорочення надходжень від ЄСВ. Втім, керуємося принципом: українці гідні не тільки світових цін, а й світового рівня оплати праці. Зрештою, сподіваємося на ефект від детінізації зарплат та на створені нами мотивації до їхнього зростання», - заявив Ігор Білоус, коментуючи заплановані реформи податкової системи України, під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі 9 вересня 2014 року.

Така позиція ДФС, спрямована на зниження податкового навантаження на заробітну плату, приведе до збільшення платежів та до компенсації втрат від зниження ставок ЄСВ.

Також Голова ДФС розповів про реформи, які будуть стосуватися малого та середнього бізнесу та дадуть змогу посилити підтримку цього сектору з боку держави.

«Важливо не просто зберегти спрощену систему оподаткування, а й зробити більш сприятливими умови ведення бізнесу. По-перше, ми ініціюємо суттєве зменшення максимальних ставок єдиного податку. Зокрема, для деяких груп юридичних та фізичних осіб – підприємців максимальний розмір податку зменшиться у півтора-два рази. По-друге, пропонуємо заборонити перевірки платників єдиного податку та суб’єктів господарювання із річним доходом до 20 млн. грн. Перевірки цих категорій платників податків здійснюватимуться винятково за їхньою заявою або за рішенням суду чи відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодекс», - зауважив Ігор Білоус.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

12.09.2014 15:54