Служба фінрозслідувань запобігатиме розкраданню бюджету

Служба фінрозслідувань запобігатиме розкраданню бюджету
Про це заявив Перший заступник Голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко під час семінару, присвяченому обговоренню концепції Служби фінансових розслідувань України, відповідних законодавчих змін податкового законодавства та механізмів їх застосування, що триває у Києві.

Семінар проходить у режимі відеоселекторної наради для представників бізнесу та громадськості Черкаської, Запорізької, Харківської, Рівненської, Кіровоградської, Чернівецької та Дніпропетровської областей.

"Створення СФР не лише порушить питання контролю сплати податків. Уперше ми зможемо працювати над проблемою розкрадання бюджету на рівні витрат, - розповів Володимир Хоменко. - Адже практика минулих років показує, що сотні мільярдів гривень не доходили до бюджету, стільки ж розкрадалося. Покликання Служби у тому, щоби не дати розкрадати на стадії адміністрування податків і на стадії витрат. Це закупівлі, тендери і таке інше".

Ідеологія СФР і в тому, пояснив посадовець, щоб зробити практично неможливим контакт податківця і підприємця:

"Будуть застосовуватися інформаційні технології, щоб математично відбирати юросіб, яких треба перевіряти. Це виб'є підгрунтя корупції. Але для цього доведеться у 2-3 рази скоротити кількість співробітників, що займаються

перевірками бізнесу."

"Сьогодні бізнес можуть перевіряти 80 державних органів. Лише підрозділами МВС минулого року було проведено 61 тисячу перевірок малого і середнього бізнесу, - каже Володимир Хоменко. - Від цього слід відмовлятися, для цього і потрібен один-єдиний орган, який би відповідав за боротьбу з економічними злочинами".

У Львові, Хмельницькому та Одесі пройшли перші кущові семінари, присвячені обговоренню концепції створення Служби фінансових розслідувань. Зустрічі, ініційовані Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, передбачають діалог представників ДФС, громадськості та бізнесу.

Наступний семінар проходитиме у Чернігові 19 серпня.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

15.08.2014 12:48