Якщо заборгованість із заробітної плати виплачується за рішенням суду, який порядок оподаткування таких операцій?

 Якщо заборгованість із заробітної плати виплачується за рішенням суду, який порядок оподаткування таких операцій?
В.о. начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Ольга Височина повідомляє, що відповідно до пункту 164.1 статті 164 Податкового кодексу України оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб підлягає загальний дохід, нарахований (виплачений) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду. До загальної суми оподатковуваного доходу включаються, зокрема, і доходи, що нараховуються до виплати за рішенням суду (підпункт 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу).

При цьому, згідно з пунктом 164.3 статті 163 Податкового кодексу при визначенні бази оподаткування враховуються всі доходи платника податку, отримані ним як у грошовій, так і у не грошовій формах.

Також, Ольга Височина зазначила, що при нарахуванні та виплаті працівнику заборгованості із заробітної плати на підставі рішення суду, підприємство, як податковий агент, зобов’язане утримати із суми такої заборгованості податок з доходів фізичних осіб за ставкою 15% (та/або 17%) та перерахувати його до бюджету у порядку, установленому статтею 168 Податкового кодексу.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка

30.07.2014 15:26