Про прядок отримання ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Про прядок отримання ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
ДПІ у Волноваському районі ГУ Міндоходів у Донецькій області нагадує, що порядок отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами регулюється Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» в редакції від 7 лютого 2002 р. № 481. Зазначений Закон є основним документом, який регламентує діяльність суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами.
Для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами платник повинен подати заяву, копію свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності, засвідчена нотаріально або органом, який видав оригінал документа та довідку податкової про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій). Остання довідка надається тільки для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Документи на отримання ліцензій подаються до ЦОП ДПІ у Волноваському районі ГУ Міндоходів у Донецькій області за адресою: м. Волноваха вул.. Менделєєва 4. Телефон для довідок (06244) 45090.
Вартість ліцензії для роздрібної торгівлі алкогольними напоями у місті на рік становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі (крім сидру та перрі, без додання спирту. Річна вартість ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами у місті становить 2000 гривень на кожне місце торгівлі. На території сіл і селищ вартість ліцензії на алкогольні вироби становить 500 гривень, на тютюн - 250 гривень на кожне місце торгівлі.
Ліцензії видаються за місцем торгівлі суб'єкта підприємницької діяльності терміном на один рік і підлягають обов'язковій реєстрації в державній податковій інспекції.
У разі втрати або пошкодження ліцензії орган, який видав ліцензію, на підставі заяви платника протягом трьох робочих днів йому дублікат ліцензії. Строк дії дубліката ліцензії не може перевищувати строку дії, зазначеного у втраченій або пошкодженій ліцензії. За видачу дубліката справляється плата у розмірі 780 гривень, яка зараховується до бюджету згідно з чинним законодавством.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Волновахи

25.07.2014 15:40