ДФС та АППУ готові до оновленої та взаємовигідної співпраці

ДФС та АППУ готові до оновленої та взаємовигідної співпраці
Державна фіскальна служба зацікавлена у співпраці з громадськими організаціями щодо ефективного проведення податково-митних реформ. Про це заявив Голова ДФС Ігор Білоус сьогодні, 18 липня, під час зустрічі з керівниками Асоціації платників податків України.

«Сьогодні перед нами стоїть надважливе завдання – наповнення Державного бюджету. А в нинішніх умовах це означає - забезпечити усім необхідним армію та правоохоронні органи для успішного проведення Антитерористичної операції, а, головне, зберегти соціальний мир та спокій, регулярно виплачуючи пенсії, зарплати лікарям, вчителям та іншим працівникам бюджетної сфери, а також інші соціальні виплати. Для ефективної роботи ДФС ми посилили боротьбу з корупцією, ми проведемо податкову та митну реформи, відбудуться зміни в роботі самого відомства. І нас не зупинить те, що все це ми будемо роботи в умовах війни на сході країни, де терористи фактично знищують бізнес. Ми маємо спільну мету з Асоціацією платників податків - врятувати економіку і зберегти країну», – сказав Ігор Білоус.

Він, зокрема, зазначив, що фахівці служби вже розробили альтернативний варіант електронного адміністрування ПДВ, який унеможливить махінації з цим податком. Цю систему вже погодила технічна місія МВФ і наразі триває її опрацювання з Нацбанком. На черзі – зниження ставок єдиного внеску на державне загальнообов’язкове страхування.

«У нас два пріоритети – податок на додану вартість та єдиний соціальний внесок. За все одночасно взятися неможливо. Ми повинні робити радикальні реформи, але при цьому відчувати потреби бізнесу. Не можна одразу ж побудувати швейцарську систему оподаткування, адже ми одразу втратимо половину платників податків. Бізнес сьогодні на межі виживання – і ми маємо тонко відчувати цей перехідний період», – наголосив Ігор Білоус.

У свою чергу очільники АППУ запевнили керівництво ДФС у зацікавленості у якнайшвидшому проведенні таких реформ та запевнили про свою готовність до співпраці у цьому напрямі.

«Ми очікуємо того ж, що й усе наше суспільство – реформ. Асоціація готова та буде допомагати у реформуванні податкової та митної систем. Для цього ми задіємо всі наші відділення у регіонах, залучимо наших кращих фахівців, які мають досвід роботи у цій сфері», – сказав Президент АППУ Василь Матійчик.

Учасники зустрічі також обговорили процедуру проведення податкових перевірок, заходи у рамках протидії корупції в податкових та митних органах, запровадження принципу «єдиного вікна» для подачі звітності та удосконалення сервісів для платників податків.

«Дуже важливим завданням є удосконалення електронних сервісів. Ми маємо мінімізувати спілкування податківців з бізнесом і це стане реальною протидією корупції. Перебудувати ментальність наших громадян дуже складно, але без цього ефективність боротьби з корупційними проявами значно знижується. Електронне спілкування фактично усуває податківця від таких неправомірних ризиків»,– підкреслив Ігор Білоус.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

25.07.2014 12:41