За тверезе і безхмарне дитинство

За тверезе і безхмарне дитинство
Україна посідає перше місце із вживання алкоголю неповнолітніми тож вживання підлітками алкоголю та тютюну викликає серйозну стурбованість у територіальних органів Міндоходів у Дніпропетровській області.

Хочеться нагадати продавцям та власникам магазинів і кафе, що за продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім в Україні передбачена відповідальність. До таких суб’єктів застосовують фінансові санкції у вигляді штрафів у сумі 6800 гривень та анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

За словами заступника начальника ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області Лілії Куришко - продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), алкогольні напої, слабоалкогольні напої або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.

Якщо привести статистику, то протягом січня – червня поточного року суб’єктам господарювання видано 4858 ліцензій на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами, з них: 2413 ліцензій на алкогольні напої та 2445 - на тютюнові виробів.

В той же час, з початку 2014 року призупинено дію 492 ліцензій за несвоєчасну сплату чергового платежу, анульовано 614 ліцензій, в тому числі - 37 за порушення законодавства в частини продажу алкогольних та тютюнових товарів особам, які не досягли 18 років.

І хоча у І півріччі поточного року місцева казна Дніпропетровської області поповнилися на 24,8 млн. грн. від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, з яких 21,8 млн. грн. від ліцензування роздрібної торгівлі, надходження до бюджету за рахунок неповнолітніх Дніпропетровському регіону не потрібні - зазначила заступник начальника ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області Лілія Куришко.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

25.07.2014 12:40