Платники Донччини та Луганщини можуть відстрочити подання декларації та сплату податків.

Платники Донччини та Луганщини можуть відстрочити подання декларації та сплату податків.
За словами в.о. начальника ДПІ у м.Сєвєродонецьку Височиної Ольги Анатоліївни право на відстрочення подання податкової декларації та сплату податків право регламентовано Податковим кодексом України у разі виникнення обставин непереборної сили, до яких, зокрема, належать, загроза війни та терористичні акти.

Щоб скористатися цим механізмом, платники повинні звернутися до органів доходів і зборів за місцезнаходженням з письмовою заявою про продовження граничних строків. Заяву потрібно подати протягом тридцяти календарних днів, наступних за днем закінчення дії таких обставин, у довільній формі зі стислим та чітким обґрунтуванням підстав з документальним підтвердженням. Останнє, у свою чергу, надається Торгово-промисловою палатою України на відповідне звернення платника.

Протягом всього часу застосування продовжених граничних строків податківці не будуть застосовувати штрафних санкцій за неподання декларацій. Якщо ж податковий орган вже нарахував суму штрафу до подання заяви платником, то такий податковий борг визнається безнадійним та списується відповідно до визначеного Податковим кодексом порядку.

У такий же спосіб платники, у яких існує ймовірність несвоєчасної сплати податків та зборів або взагалі відсутня можливість їх сплати, можуть отримати відстрочення своїх грошових зобов’язань.

Для ініціювання такого відстрочення платники повинні надіслати до органу доходів і зборів за місцем свого обліку або обліку грошового зобов’язання письмову заяву за встановленою формою, у якій обов’язково зазначити суми платежів, сплату яких він просить відстрочити, строк відстрочення, періоди сплати таких платежів тощо. Відстрочення надається окремо за кожним податком, збором,штрафною санкцією, пенею.

Водночас податковий борг платників податків, що виник внаслідок форс-мажорних обставин може бути списаний як безнадійний. Рішення про це приймає орган доходів і зборів за наявності відповідної заяви платника податків та необхідних підстав для такого списання.

Крім того довідково повідомляємо реквізити ТПП:

Торговельно-промислова палата Украини, 01601, г.Киев, ул.Большая Житомирская, 33 Телефон: +380 44 272-29-11 Факс: +380 44 272-33-53 E-mail: ucci@ucci.org.ua

Представництво у Луганській області: 91005,Украина,г. Луганск, ул. Марины Расковой, 7Ателефон/факс:+38(0642)508-509 E-mail: lcci@lcci.lg.ua, web-site: http//lcci.lg.ua Президент Кіріченко Сергій Олександрович

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Києва Новости Северодонецка Новости Житомира Новости Луганска

21.07.2014 14:35