Надходження єдиного соціального внеску до Держказначейства склали 128,7 млн. гривень

Надходження єдиного соціального внеску до Держказначейства склали 128,7 млн. гривень
Заступник начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський і начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Юлія Пушко провели зустріч із представниками бізнесу, на якій обговорили питання своєчасного та рівномірного надходження єдиного соціального внеску та вдосконалення адміністрування єдиного соціального внеску за рахунок електронного звітування.

Володимир Малиновський відзначив, що згідно даних реєстру страхувальників в Нікопольській ОДПІ обліковується 20,4 тисяч платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

З початку поточного року станом на 15 квітня 2014 року платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перерахували до бюджету понад 128,7 млн. гривень.

Нагадую, що Нікопольська ОДПІ лише адмініструє єдиний внесок, а суб’єкти господарювання самостійно перераховують кошти на спеціальний рахунок відкритий у Держказначействі. Далі казначейство оперативно розподіляє їх між фондами соціального страхування.

Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Юлія Пушко звернула увагу щодо строків подачі звіту по ЄСВ різними категоріями суб'єктів господарювання:

- страхувальники за найманих осіб подають звіт щомісяця протягом 20 календарних днів, наступних за останнім днем звітного місяця;

- фізичні особи – підприємці без найманих робітників (у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування) формують і подають звіт самі за себе один раз у рік до 10 лютого;

- якщо підприємство (підприємець) не веде господарську діяльність, не має найманих робітників, відповідно не нараховує заробітну плату, то звіт про суми нарахованого ЄСВ із прочерками подавати не потрібно.

Підводячи підсумки зустрічі, заступник начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський звернувся до суб’єктів господарювання з проханням не боятися освоювати нові технології і отримувати безкоштовні ключі електронного цифрового підпису, термін дії яких 2 роки, в Акредитованому центрі, який працює з 9.00 до 18.00, крім суботи та неділі в каб. 112.

Бажаючим, буде надано консультації та практична допомога.

За довідками звертатися за тел. 2-50-83 або 4-54-29.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

18.04.2014 16:37