У 2014 році бізнес Нікопольщини оформив 187 ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та цигарками

У 2014 році бізнес Нікопольщини оформив 187 ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та цигарками
Як зазначив перший заступник начальника Нікопольської ОДПІ Віктор Ковальчук, з початку року від плати за ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами платниками перераховано до бюджету більше 770 тис. гривень. Так, на сьогодні з початку року в Нікопольському регіоні суб’єктам господарювання видано 187 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Віктор Ковальчук нагадує, що відповідно до положень Податкового кодексу України реєстрація в контролюючих органах як платника податку суб’єкта господарювання, що здійснює діяльність з виробництва підакцизних товарів та/або імпорту алкогольних напоїв та тютюнових виробів, яка підлягає ліцензуванню, здійснюється на підставі відомостей щодо видачі такому суб’єкту відповідної ліцензій.

Отже, органи ліцензування, що уповноважені видавати ліцензії на зазначені види діяльності, зобов’язані надати контролюючому органу за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб – підприємців інформацію про видані, переоформлені, призупинені або анульовані ліцензії в п’ятиденний строк з дня здійснення таких дій. Інші платники підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, проживання фізичних осіб – підприємців, не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому розпочато господарську діяльність.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

04.04.2014 16:33