Щодо припинення перевірок ЗМІ на час передвиборної кампанії

Щодо припинення перевірок ЗМІ на час передвиборної кампанії
Нагадуємо, 13 березня Верховна Рада України прийняла постанову № 875-VII «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2014 року». Постанова має на меті забезпечити належні умови для діяльності журналістів і множинність думок у друкованих та електронних ЗМІ, а також усунути правові, адміністративні, економічні та організаційні перешкоди у висвітленні передвиборної кампанії з виборів Президента України у 2014 році.

Згідно постанови №875-VII, Кабінет Міністрів України має вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами засобів масової інформації на період проведення передвиборної кампанії з виборів Президента України.

Міністерству доходів і зборів України, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення рекомендовано відмінити графіки перевірок засобів масової інформації на період передвиборної кампанії з виборів Президента України.

Водночас припинення діяльності засобів масової інформації може бути не інакше як за рішенням їх засновника (співзасновників) або суду.

Переглянути постанову №875-VII можна на наступним посиланням:

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/875-18.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

31.03.2014 10:07