За два місяці 2014 року кількість користувачів порталу Міндоходів зросла майже двічі

За два місяці 2014 року кількість користувачів порталу Міндоходів зросла майже двічі
Протягом січня-лютого 2014 року Інформаційним порталом Міндоходів України користувалися понад 1 млн. суб`єктів господарювання. Порівняно з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився майже у 2 рази.

Все більшої популярності набувають електронні сервіси, розроблені відомством для платників податків. Так, зокрема, за два місяці поточного року було надано понад 462 тис. виписок з Єдиного реєстру податкових накладних та відповідей на 2,4 тис. запитів стосовно наявності суб`єктів господарювання в Реєстрі платників ПДВ.

Оскільки все більша кількість платників податків переходять на електронний документообіг, популярною послугою залишається укладання договору з територіальними органами Міністерства доходів і зборів „Про визнання електронних документів”. Таких договорів в електронній формі у січні-лютому було укладено більше 488 тис.

Крім того, відомство постійно інформує платників про наявні податкові ризики та заходи щодо їх усунення. Для цього працює автоматизоване програмне забезпечення з формування електронних повідомлень „Податковий асистент”. За його допомогою з початку року на електронні адреси понад 12 тис. суб`єктів господарювання було здійснено персоніфіковану розсилку ознак ризиковості.

Нагадаємо, що отримати інформацію та технічну допомогу щодо користування порталом платники податків можуть у call-центрі Міністерства доходів і зборів України за телефоном 0-800-501-007.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Никополя

31.03.2014 10:06