У МДУ провели тренінг з питань рівної участі в системі прийняття рішень

31 березня 2012 року відбувся тренінг з питань рівної участі в системі прийняття рішень в Маріупольському державному університеті за ініціативи Центра ґендерних досліджень і освіти Маріупольського державного університету, ГО «Маріупольський гендерний центр», а також при підтримці міжнародної організації «Український Жіночий Фонд».

Тренінг проводила Стяжкіна Олена Вікторівна – доктор історичних наук, професор Донецького національного університету, відома письменниця. Тематика тренінгу 31 березня 2012 року: «Структура ґендерних відносин: міфи та стереотипи. Ґендерна дискримінація: формування, сприйняття, протистояння». Понад 50 учасниць та учасників взяли участь в обговоренні актуальних питань з тематики рівних можливостей.

Так розпочалася реалізація проекту «Рівна участь жінок у процесі прийняття рішень (за матеріалами Українського Північного Приазов’я – спільного проекту Маріупольського державного університету та ГО «Маріупольський гендерний центр».

Метою проекту «Рівна участь жінок у процесі прийняття рішень (за матеріалами Українського Північного Приазов’я» є просування ґендерної рівності в рішеннях маріупольської місцевої влади через врахування особливостей становища, потреб і інтересів ґендерних груп населення, забезпечення ґендерного балансу у захисті та просуванні політичних, економічних і соціальних прав населення регіону.

Під час реалізації проекту «Рівна участь жінок у процесі прийняття рішень (за матеріалами Українського Північного Приазов’я» (березень – липень 2012 року) планується проведення навчання депутатів і співпрацівників органів місцевого самоврядування, громадських діячів м.Маріуполя та викладачів проведенню ґендерної експертизи проектів документів і рішень, створення «Путівника з ґендерної експертизи» для депутатського корпусу регіону, обговорення значимості цієї роботи за круглим столом у червні 2012 року за участю керівництва Маріупольської міської ради та ЗМІ регіону.

Наступний тренінг відбудеться у квітні 2012 року в партнерстві з проектом Програми розвитку ООН «Підтримка впровадження національного ґендерного механізму» та з ініціативи Українського Жіночого Фонду.

Анастасія Дегтеренко – доцент, кандидат політичних наук, директорка Центру ґендерних досліджень і освіти МДУ

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

01.04.2012 09:58